Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι 2024

Photo by Pixabay on Pexels.com

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 (γαλλικά : Les Jeux olympiques d’été de 2024), γνωστοί ως Αγώνες της 33ης Ολυμπιάδας (γαλλικά : Jeux de la XXXIIIe Olympiade) και ως Παρίσι 2024, είναι μια διεθνής πολυ-αθλητική διοργάνωση που λαμβάνει μέρος από τις 26 Ιουλίου, έως και τις 11 Αυγούστου 2024 στο Παρίσι και σε 16 πόλεις στη μητροπολιτική Γαλλία αλλά και στη γαλλική αποικία της Ταϊτής.

Οι ΟΑ 2024 θα σηματοδοτήσουν τα εκατό χρόνια από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1924 και τους έκτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στη Γαλλία (τρεις Θερινοί ΟΑ το 19001924, 2024 και τρεις Χειμερινοί ΟΑ το 192419681992).

Στους Αγώνες αυτούς, το breakdance θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ολυμπιακό άθλημα και θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Ας μάθουμε βλέποντας εκπαιδευτικά βίντεο ορισμένες πληροφορίες για τα ολυμπιακά σύμβολα, την ολυμπιακή σημαία, τον ολυμπιακό ύμνο, την ολυμπιακή φλόγα και το σύνθημα των ολυμπιακών αγώνων.

Τα ολυμπιακά σύμβολα, η ιστορία και η σημασία τους

Busy Bee

Olympic Anthem, Joyce DiDonato, Olympia – Paris 2024

Παιδιά από όλο τον κόσμο, με επικεφαλής τον σταρ της όπερας Joyce DiDonato, ερμηνεύουν τον Ολυμπιακό Ύμνο, προτρέποντας την ενότητα στις αξίες του Ολυμπισμού για Αριστεία, Φιλία, Σεβασμό και Προστασία της Φύσης.

Σε δύσκολους καιρούς, αυτό είναι ένα παγκόσμιο κάλεσμα για δράση! Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο Ύμνος τραγουδιέται σε τρεις γλώσσες, ενώνοντας την Ελλάδα, τη Γαλλία και τον κόσμο.

World Human Forum Ηχογραφήθηκε στην Ολυμπία, τον Απρίλιο του 2024
ως μέρος της ταινίας «Εδέμ στην Ολυμπία».Composed by Spyridon Samaras
Lyrics by Kostis Palamas – Greek
Jim Corcoran – French
W. Earl Brown and Shirley Russ – English
Η ταινία «Εδέμ στην Ολυμπία» είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ανθρώπινου Φόρουμ, και γυρίστηκε λίγες μέρες πριν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Σκηνοθέτησε ο Olivier Simonnet και συμπαραγωγή του World Human Forum, του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών, της UNITEL και του ZDF, σε συνεργασία με την ΑΡΤΕ και την ΕΡΤ. Η σκηνοθεσία υπογράφεται από τον καταξιωμένο Olivier Simonnet, αυτό το μοναδικό σκηνικό και παρουσίαση του Ολυμπιακού Ύμνου μεταφέρει το επείγον μήνυμα ελπίδας και υπευθυνότητας που είναι ενσωματωμένο στους αρχαίους χώρους της Ολυμπίας και ζωντανεύει μέσα από τις φωνές του Joyce και αυτών των παιδιών.

Τέλος, ταξιδέψτε στο παρελθόν και δείτε την πραγματοποίηση μίας αρχαίας ολυμπιακής διοργάνωσης.

Μια αρχαία ολυμπιακή διοργάνωση

Toubi Bi

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Καλή σχολική χρονιά στα πρωτάκια!!

Αθλητική εκδήλωση «Patrathlon 2024» στην Πάτρα

Αποχαιρετισμός των μαθητών μου…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More