11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» 

Photo by Jim De Ramos on Pexels.com

Σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας μας υλοποιούνται αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Φετινό σύνθημα:

«Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»

Βίντεο με Ολυμπιονίκες 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για παιδιά 

Το Κανάλι του Egg

Πάμε να δούμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τα οφέλη της άθλησης στη ζωή μας!

Άθληση κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ”

Fotis Giannakopoulos

Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε τα παρακάτω άρθρα που περιέχουν πολλές πληροφορίες, βίντεο και παιχνίδια σχετικά με το θέμα από προηγούμενες χρονιές.

Δραστηριότητες που υλοποιήσαμε με την τάξη μας

  • Συνεργασία με την αθλητική ένωση “Αίολος Αγυιάς Πατρών” για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Πρόσκληση αθλητών καλαθοσφαίρισης για την παρουσίαση του αθλήματος στους μαθητές και παιχνίδια .
  • Δημιουργία «Σταθμών Δραστηριοτήτων» με αθλητικές δραστηριότητες από την υπεύθυνη γυμνάστρια κα. Ποσποτίκη Αγγελική.

Οι μαθητές της Α1 και Α2 τάξης συμμετείχαν σε αθλητικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να διανύσουν μία απόσταση περνώντας από εμπόδια και στη συνέχεια να σπάσουν καθιστοί το μπαλόνι που βρισκόταν πάνω στην καρέκλα! Αφού τα κατάφερναν έπαιρναν δωράκι μία καραμέλα που βρισκόταν μέσα στο μπαλόνι που έσπασαν!

Στο 2ο παιχνίδι οι μαθητές κάθονταν σε κυκλική διάταξη κι έπρεπε να κάνουν ένα γύρο τρέχοντας δίνοντας την μπάλα που κρατούσαν στα χέρια τους στον επόμενο παίχτη μέχρι να φτάσουν πάλι στη αρχή του κύκλου. Το παιχνίδι έληξε με ισοπαλία!

  • Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο του σχολείου.
  • Επίσκεψη προσεχώς σε αθλητικό κέντρο.

Ειδικές ανάγκες και άθληση

Τέλος, οι μαθητές της Α1 τάξης ευαισθητοποιήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Μάθαμε ότι αν σταματήσουμε να βλέπουμε την αναπηρία ως εμπόδιο, τότε μπορούμε να βελτιώσουμε πολύ τη ζωή συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη… Προβλήθηκαν τα παρακάτω βίντεο στον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας.

Η αληθινή ιστορία του Εμμανουέλ

Ο Εμμανουέλ γεννιέται στη Γκάνα με ένα γερό πόδι. Η κοινωνία τον θεωρεί άχρηστο, άλλοι τον βλέπουν σαν κατάρα, ο πατέρας του φεύγει από το σπίτι. Μόνο η μητέρα του που ονομάζεται Στοργή, στηρίζει το παιδί της. Του δίνει το όνομα Εμμανουήλ (Ο Θεός είναι μαζί μας) και του μαθαίνει να αγωνίζεται για ό,τι θέλει να έχει.

Ρόδες…

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι: “Υγιεινές ή βλαβερές τροφές για τα δόντια μας;”

Το μπάσκετ της πρόσθεσης!

Σωστή διατροφή για τα δοντάκια μας!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More