Παιχνίδια για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην τάξη μας

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα, στην τάξη μας αφού ήρθαμε σε επαφή με διάφορες γλώσσες και διαβάσαμε το βιβλίο που περιέχεται στην παρακάτω ανάρτηση, στη συνέχεια γιορτάσαμε τη μέρα παίζοντας παιχνίδια στην αγγλική γλώσσα!

1)Ηλεκτρονικό παιχνίδι με αγγλικές λέξεις

Οι μαθητές τοποθετούσαν καρτέλες με αγγλικές λέξεις στην ειδική ηλεκτρική συσκευή και τις άκουγαν στην αγγλική γλώσσα!

2) “Λίστα για ψώνια” (Shopping List)

Πάμε σούπερ μαρκετ! Με αυτό το παιχνίδι καλλιεργούμε την μνήμη, την παρατηρητικότητα, μαθαίνουμε αγγλικές λεξούλες και κάνουμε  τα ψώνια τον πιο διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης!

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γεμίσουμε όλοι το καλάθι μας με τη είδη που έχουμε στη λίστα μας! Κάθε παίκτης έχει μπροστά του μια λίστα και ένα καλάθι και τα είδη του σουπερ μαρκετ είναι κλειστά μπροστά μας. Επιλέγουμε μια κλειστή κάρτα, την ανοίγουμε και αν το είδος το έχουμε στη λίστα μας το βάζουμε στο καλάθι αλλιώς το αφήνουμε κάτω κλειστό και συνεχίζει ο επόμενος παίκτης. Ο πρώτος που θα γεμίσει το καλάθι του με τα ψώνια κερδίζει!

3) Μαγνητική θήκη με αγγλικά γράμματα

Ένα εκπαιδευτικό μαγνητικό παιχνίδι που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τα αγγλικά γράμματα, πως να γράφουν διάφορα ζωάκια καθώς και άλλες αγγλικές λεξούλες με πολλές κάρτες που περιέχονται. Ενθαρρύνει τη συγκέντρωση και ευνοεί την εκμάθηση αγγλικών γραμμάτων, την ανάγνωση και τη γραφή.

Οι μαθητές πέρασαν υπέροχα προσεγγίζοντας την αγγλική γλώσσα! Τα παιχνίδια θα παραμείνουν στον χώρο παιχνιδιού στην τάξη μας για να παίζουν οι μαθητές όποτε έχουν ελεύθερο χρόνο!

4) Ομαδική αφίσα με τα αγαπημένα μας κατοικίδια ζώα

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι: “Υγιεινές ή βλαβερές τροφές για τα δόντια μας;”

Η Μαργαρίτα του Μιχάλη Στασινόπουλου

Το μπάσκετ της πρόσθεσης!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More