Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα πρωτάκια!

Σήμερα, μετά τον χθεσινό αγιασμό ήταν για τους μαθητές της Α1 τάξης η πρώτη μέρα τους στο καινούριο μεγάλο σχολείο! Ακούσαμε το επόμενο ωραίο τραγουδάκι και το τραγουδήσαμε όλοι παρέα!

Τραγουδοχαρίσματα

Στη συνέχεια, βγήκαμε στο προαύλιο του σχολείου μας κι αρχίσαμε τη γνωριμία μας με παιχνίδια γνωριμίας για να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας!

1ο παιχνίδι: Με λένε

Τα παιδιά βρίσκονται σε κύκλο. Κρατούσα στα χέρια μου μία μπάλα και κοιτούσα στα μάτια το παιδί που βρισκόταν απέναντί μου και του λέω το όνομά μου, καθώς του πετάω την μπάλα. Το παιδί που έπιασε την μπάλα , έκανε το ίδιο με κάποιο άλλο παιδί. Το παιχνίδι επαναλήφθηκε πολλές φορές μέχρι που ακούστηκαν όλα τα ονόματα της ομάδας. Τα παιδιά είπαν τα ονόματά τους δυνατά και καθαρά.

2ο παιχνίδι: Το αγαπημένο μου

Τα παιδιά πιάστηκαν χέρι με χέρι σε έναν μεγάλο κύκλο. Στην αρχή, αφού ρώτησα το όνομα ενός μαθητή του έκανα μία απλή ερώτηση που να σχετίζεται με τα ενδιαφέροντά του:

  • Ποιο είναι το αγαπημένο σου άθλημα;
  • Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
  • Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι;
  • Ποιο είναι το αγαπημένο σου ζωάκι; κλπ….

Στη συνέχεια, το κάθε παιδί έλεγε το όνομά του κι απαντούσε στην ερώτηση που του έκανε ο συμμαθητής του.

3ο παιχνίδι: Τσαφ-τσουφ, το τρένο ξεκινά!

Ήταν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι για τους μαθητές που το απόλαυσαν! Αρχικά, έκανα την ατμομηχανή του τρένου και τα παιδιά ήταν τα βαγόνια σκορπισμένα στο προαύλιο του σχολείου. Ξεκίνησα λέγοντας “τσαφ-τσουφ” και στάθηκα μπροστά στο πρώτο παιδί-βαγόνι λέγοντας: “Με λένε Αρχοντούλα” και το παιδί απάντησε: “Με λένε Ανδρέα”. Στη συνέχεια, του πρότεινα “Θέλεις να κάνουμε μαζί ένα τρένο;” Ο Ανδρέας απάντησε “θέλω” και του είπα: “Πάμε να βαλουμε μπρος με το όνομά σου” . Ο Ανδρέας γίνεται με μεταβολή η ατμομηχανή και λέμε μαζί “Ανδρέας τσαφ – τσουφ” , “Ανδρέας τσαφ – τσουφ” το τρένο ξεκινά και σταματά στο επόμενο βαγόνι. Η διαδικασία συνεχίζεται και κάθε φορά το νέο παιδί-βαγόνι γίνεται η ατμομηχανή.

Έπειτα, είδαμε τη χώρα της γνώσης, μια αφήγηση παραμυθιού για την πρώτη μέρα στο σχολείο και συζητήσαμε για τα συναισθήματά μας.

Σε φοβίζει κι εσένα η πρώτη μέρα στο σχολείο; Μην ανησυχείς! Όλα τα παιδιά νιώθουν άγχος και ανασφάλεια για την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό. Με αυτό το παραμύθι θα μπορέσουν τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να καταλάβουν το λόγο που πηγαίνουν στη χώρα της γνώσης… στο σχολείο δηλαδή!

Η χώρα της γνώσης

Μαθαίνω Διασκεδάζοντας

Κατόπιν, οι μαθητές συμπλήρωσαν σχετικό φύλλο εργασίας στην ώρα της κας. Γκρέτας.

Τα χαρούμενα μολυβάκια

Τέλος, γράψαμε τα ονόματά μας στα χαρούμενα μολυβάκια, τα οποία κολλήθηκαν πάνω στο θρανίο στη θέση που κάθεται ο κάθε μαθητής! Δείτε μερικά από αυτά στη συνέχεια!

Η πρώτη μέρα στο σχολείο κύλησε με παιχνίδι και χαρά !Καλή συνέχεια παιδιά!! Τα πήγατε εξαιρετικά σήμερα!

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Σύγκριση και εκτίμηση ποσοτήτων

Οι ήρωες της Γλώσσας της Α’ δημοτικού!

Πώς να κρατάω σωστά το μολύβι μου;

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More