Οργάνωση χρόνου με ρολόι δραστηριοτήτων!

Σήμερα σας παρουσιάζω έναν πολύ εύκολο τρόπο για να μπορέσουν τα παιδιά να οργανώσουν τον χρόνο τους.

Φτιάξτε εύκολα και διασκεδαστικά το χρονοδιάγραμμα των παιδιών.

Σχεδιάστε ένα ρολόι, εκτυπώστε δραστηριότητες και μετά βάλτε velcro ταινία ώστε να κολλάνε και να ξεκολλάνε ή μαγνήτες ώστε να κολλάει στο ψυγείο…

Είστε έτοιμοι; Αν θέλετε να το φτιάξετε πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο!!!

Συμβουλές για την οργάνωση του χρόνου μελέτης στο σπίτι

Κλείνοντας, μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο μελέτης των παιδιών σας ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της μάθησης στο σπίτι.

1. Καθιέρωση Σταθερού Προγράμματος

Καθιερώστε συγκεκριμένες ώρες μελέτης κάθε μέρα. Η σταθερότητα βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν συνήθειες και να κατανοήσουν την αξία της υπευθυνότητας.

2. Δημιουργία Ήσυχου και Οργανωμένου Χώρου Μελέτης

Ένας χώρος χωρίς περισπασμούς είναι απαραίτητος για τη συγκέντρωση των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα υλικά κοντά τους και να μην υπάρχουν πηγές απόσπασης, όπως τηλεόραση ή συσκευές.

3. Διαλείμματα για Ξεκούραση

Καλό είναι να ενσωματώνετε διαλείμματα κάθε 20-30 λεπτά για να ανανεώνεται η συγκέντρωση των παιδιών. Μικρά διαλείμματα (5-10 λεπτών) βοηθούν τα παιδιά να αποφεύγουν την κόπωση.

4. Διάσπαση Μεγάλων Ασκήσεων σε Μικρά Τμήματα

Όταν η μελέτη περιλαμβάνει μεγάλο όγκο υλικού, είναι καλύτερο να χωρίζεται σε μικρότερα τμήματα. Αυτό μειώνει την αίσθηση πίεσης και βοηθά τα παιδιά να εστιάσουν πιο αποτελεσματικά.

5. Καθορισμός Στόχων

Να θέτετε στα παιδιά μικρούς, εφικτούς στόχους για κάθε συνεδρία μελέτης. Αυτό τους δίνει κίνητρο και ικανοποίηση όταν ολοκληρώνουν τις εργασίες τους.

6. Ενθάρρυνση και Επιβράβευση

Να ενθαρρύνετε και να επιβραβεύετε τα παιδιά για την προσπάθειά τους, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η θετική ανατροφοδότηση μπορεί να αυξήσει τη διάθεσή τους για μάθηση.

7. Χρήση Ρουτίνων Χαλάρωσης πριν από τη Μελέτη

Μια μικρή δραστηριότητα χαλάρωσης πριν από τη μελέτη, όπως ένα περίπατος ή ένα παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να συγκεντρωθούν πιο εύκολα.

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Τιμωρίες: το σκεφθήκατε;

Αρνητικές επιπτώσεις από την πολύωρη έκθεση σε οθόνες σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Διαδικτυακό σεμινάριο «Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας στο ψηφιακό κόσμο: Προκλήσεις & Δυνατότητες» 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More