«Η αυλή του σχολείου μας» από τους μαθητές του Ε2 τμήματος

Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 οι μαθητές του Ε΄2 τμήματος με υπεύθυνο τον κο. Καραμπούλη Παναγιώτη υλοποίησαν μέσα στην τάξη άλλη μία δράση σχετικά με την αυλή του σχολείου μας, ως φυσικού χώρου ο οποίος αφ’ ενός μεν αναπαύει ψυχικά μικρούς και μεγάλους, αφ’ ετέρου δε προσφέρει ευκαιρίες υγιούς επικοινωνίας μεταξύ προσώπων.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και τα μέλη καθεμίας συσκέφθηκαν και συνέταξαν ένα σύντομο κείμενο με θέμα «Η αυλή του σχολείου μας».

Στο τέλος, έγινε σύνθεση των τεσσάρων κειμένων, από την οποία, με κάποιες προσθήκες λέξεων και φράσεων, προέκυψε ένα πιο εμπλουτισμένο κείμενο, τόσο ως προς τα νοήματά του όσο και ως προς τη διατύπωσή τους.

Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Design-Οικολογική τέχνη και περιβαλλοντικός σχεδιασμός στην αυλή μας

Δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών στο προαύλιο του σχολείου μας

Το δέντρο που έδινε του Σελ Σιλβερστάιν

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More