ΕΥΖΩΝΟΣ Η’ ΤΣΟΛΙΑΣ;

Γεια σας! Επειδή το Ελλάδα 1821-2021 διαρκεί ολόκληρη τη φετινή χρονιά σήμερα σας παραθέτω μία σημαντική πληροφορία που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν την γνωρίζει… Για να την δούμε λοιπόν!

Τα Ελληνόπουλα, που φέρουν τη συγκεκριμένη στολή πρέπει να τα αποκαλούμε ΕΥΖΩΝΟΥΣ και ΟΧΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ και αυτό, γιατί ο τίτλος «Εύζωνος», προέρχεται από την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη «Εύζωνος» από την πρόθεση «ευ» & το ρήμα «ζώννυμι ή/και ζωννύω» & -κατά συνέπεια σημαίνει αυτόν, ο οποίος είναι «καλώς ζωσμένος» ενώ απαντάται ΣΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, προσδιορίζοντας τους πολύ ψηλούς, εύρωστους & καλά ζωσμένους πολεμιστές.
ΠΟΤΕ & ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη «ΤΣΟΛΙΑΣ», επειδή ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΈΞΗ cul (τσιούλ) και ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΛΙ». Η συγκεκριμένη λέξη είχε αποδοθεί ΜΕΙΩΤΙΚΑ από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ σε βάρος ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ & ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΟΛΩΝ επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος. Όσο όμως και να ήθελαν οι Τούρκοι να τους υποβαθμίσουν, αυτή «η λερή φουστανέλλα, που ελευθέρωσε την Ελλάδα» έγινε ΣΥΜΒΟΛΟ της παλικαριάς & της ανδρείας και τη φορά, μέχρι σήμερα, ο απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ με περηφάνεια & καμάρι!

Βίντεο από την Επίσημη αλλαγή Φρουράς Ευζώνων στο Σύνταγμα – kastoria studio trasias

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Ο Ιησούς ανασταίνει τον Λάζαρο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τύπου στην Πάτρα

Η Σφαγή των Πατρών το 1821

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More