Δημιουργούμε με τα γεωμετρικά σχήματα!

από Love Teaching by Archodoula
9 λεπτά ανάγνωσης

Ως εμπέδωση στους στόχους του μαθήματος μαθηματικών της Α τάξης Μαθαίνω τα γεωμετρικά σχήματα , αφού έγιναν οι εργασίες του βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, την επόμενη μέρα μέσω της βιωματικής μάθησης επιτεύχθηκε η διαδικασία αφομοίωσης της νέας γνώσης, μέσω των παρακάτω δραστηριοτήτων!

Αρχικά, κατασκευάσαμε μία αφίσα συνδυάζοντας τα γεωμετρικά σχήματα φτιάχνοντας ένα σπίτι και ένα δέντρο!

Στη συνέχεια, κάναμε μία γρήγορη επανάληψη των χρωμάτων, χρησιμοποιώντας τα χρωματιστά μολύβια που έφτιαξα για την εκμάθηση των χρωμάτων.

Μετά, συνδυάσαμε τα σχήματα και τα χρώματα και με γλωσσοπίεστρα δημιουργήσαμε τα γεωμετρικά σχήματα.

Έπειτα, με ξύλινα τουβλάκια δημιουργήσαμε παλάτια, σπιτάκια, αυλές, γκαράζ και πισίνες!

Τα παιδιά είχαν αρκετή όρεξη και μάθαμε να παίζουμε το τάνγκραμ! Η Κωνσταντίνα και η Κανέλλα έφτιαξαν ένα καράβι και ένα κεράκι!

Παίξαμε με την αγαπημένη μας πλαστελίνη και φτιάξαμε γεωμετρικά σχήματα και στερεά σώματα.

Συνδυάσαμε τις προγραφικές ασκήσεις που κάνουμε στο μάθημα της Γλώσσας με τα γεωμετρικά σχήματα! Σχεδιάσαμε πάνω σε αυτοσχέδια πινακάκια από θήκες DVD διάφορα σκηνικά όπως θα δείτε παρακάτω! Τα πινακάκια θα τα χρησιμοποιούμε όλη τη χρονιά στο μάθημα της γλώσσας και των μαθηματικών σαν πρόχειρα στην τάξη αποφεύγοντας τη σπατάλη χαρτιού!

O Θοδωρής με την Κωνσταντίνα αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι μνήμης που συνδυάζει τα σχήματα και τα χρώματα! Έσπασαν πολλά αβγά!!!

Τέλος, με τη βοήθεια των μαθητών της Β τάξης, οι οποίοι έφτιαξαν μία γατούλα με τάγκραμ που κατασκεύσαν μόνοι τους, δημιουργήσαμε τη γεωμετρική γωνιά μας!

Τα παιδιά έμαθαν, έπαιξαν και διασκέδασαν! Γιατί η μάθηση είναι ευκολότερη όταν γίνεται μέσω που παιχνιδιού και της δημιουργίας!! Μπράβο σε όλους τους μαθητές που κάθε μέρα προσπαθούν όλο και περισσότερο για να γίνονται καλύτεροι!!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?