Κεφ.17 Οι αριθμοί από το 10 μέχρι το 20

από Love Teaching by Archodoula
9 λεπτά ανάγνωσης

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι του μαθήματος αυτού:

  • Η άσκηση των μαθητών στην καταμέτρηση συλλογών οι οποίες περιέχουν
    μέχρι 20 αντικείμενα.
  • Η άσκηση των μαθητών στην προφορική αρίθμηση μέχρι το 30.
  • Η ανάγνωση διψήφιων αριθμών μέχρι το 20.
    Η διδασκαλία της ανάγνωσης και της γραφής των αριθμών μέχρι το 10 με λέξεις.

Μέχρι τώρα οι μαθητές καταμετρούσαν συλλογές οι οποίες περιείχαν μέχρι 10 αντικείμενα. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές είναι ικανοί να καταμετρούν συλλογές με αριθμό αντικειμένων μεγαλύτερο από τους αριθμούς με τους οποίους μπορούν να κάνουν υπολογισμούς.

Στην τάξη μας πραγματοποιήσαμε επιπλέον των σχολικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων τα παρακάτω εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εμπέδωση των παραπάνω στόχων χρησιμοποιώντας τη βιωματική διδασκαλία.

Αρχικά, τοποθετήσαμε τους μπερδεμένους αριθμούς από το 1 έως το 15 σε αύξουσα σειρά με τη μορφή ψηφίων και με τη μορφή αντικειμένων όπου απεικονίζονται οι αντίστοιχες ποσότητες. Στη συνέχεια, κάναμε συγκρίσεις μεταξύ των αριθμών και βρίσκαμε τον προηγούμενο και τον επόμενο ενός αριθμού.

Ήρθαμε σε μία πρώτη επαφή με την αριθμογραμμή από το 1 έως το 100. Παρατηρήσαμε τις δεκάδες που σχηματίζονται και μετρήσαμε προφορικά έως το 30.

Έπειτα, εξήγησα στους μαθητές τη χρησιμότητα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού “το σπιτάκι της εκατοντάδας” το οποίο χρησιμοποιούν οι μαθητές της Β τάξης! Δείτε στην επόμενη ανάρτηση περισσότερες πληροφορίες.

Στο τέλος, οι μαθητές έπαιξαν και έμαθαν παίζοντας τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιούργησα “Τα σπιτάκια των δεκάδων”. Στο πρώτο παιχνίδι οι μαθητές έπρεπε να τοποθετήσουν κατά αύξουσα σειρά τους σωστούς αριθμούς σε κάθι σπίτι όπου ήταν και οι οικογένειες του 10 και του 20!

Στο δεύτερο παιχνίδι οι αριθμοί παρουσιάζονται με τη μορφή αθροισμάτων όπου ο μαθητής πρέπει να υπολογίσει το άθροισμα και να τοποθετήσει τον σωστό αριθμό στη σωστή θέση.

Και στα δύο παιχνίδια τα σπιτάκια των δεκάδων είναι μέχρι το σπιτάκι του 100! Οι μαθητές έπαιξαν αρκετές φορές και ενθουσιάστηκαν με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια!

Εν συνεχεία, μπορείτε να δείτε εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το μάθημα.

Βίντεο Εκμάθησης των Αριθμών 1 – 20

Yiouupi Tv

Μαθαίνω να μετράω ως το 20 !

counia bella – Εκπαιδευτικό κανάλι για παιδιά

Στη συνέχεια, οι μαθητές μπορούν να εξασκηθούν με τα παρακάτω παιχνίδια:

by Athanasakisavin
by Dervisi22
by Vigkou

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?