Ρίτα Πίρσον:Κάθε παιδί χρειάζεται έναν υπερασπιστή

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης
Η Rita Pierson, μια εκπαιδευτικός που ασκούσε το επάγγελμα της δασκάλας για πάνω από 40 χρόνια, μίλησε για την ανθρώπινη επαφή και για τη σχέση που μπορεί να έχει ένας εκπαιδευτικός με τους μαθητές του στο TED κάνοντας όλο το κοινό να τη χειροκροτήσει.

Την ομιλία της ξεκίνησε λέγοντας: «Έχω περάσει ολόκληρη τη ζωή μου είτε στο σχολείο, είτε στο δρόμο για το σχολείο και συζητώντας για τα όσα συμβαίνουν μέσα στο σχολείο. Οι δυο γονείς μου ήταν εκπαιδευτικοί, το ίδιο ο παππούς και η γιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου και τα προηγούμενα 40 χρόνια το ίδιο έκανα και εγώ. Έτσι, περιττό να αναφέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να δω την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από πολλές πλευρές. Τώρα ξέρουμε γιατί τα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο. Ξέρουμε γιατί δεν μαθαίνουν.Ένα από τα πράγματα που δεν συζητούμε ποτέ στο σχολείο είναι η αξία και η σημασία της ανθρώπινης επαφής. Επί χρόνια παρακολουθώ ανθρώπους να διδάσκουν, έχω δει τους καλύτερους και μερικούς από τους χειρότερους. Μια συνάδελφος μου είχε πει κάποτε “Δεν με πληρώνουν για να συμπαθώ τα παιδιά. Με πληρώνουν για να τα διδάσκω, τα παιδιά πρέπει να μάθουν. Εγώ πρέπει να τα διδάξω, εκείνα πρέπει να μάθουν και τέλος!”. Ε, λοιπόν εγώ της είπα: “Ξέρεις, τα παιδιά δεν μαθαίνουν από ανθρώπους που δεν συμπαθούν!”».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της παρακάτω και το πώς προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να «κατέβουν» από την έδρα τους για να γνωρίσουν την ψυχή των μαθητών τους. Τους προτρέπει να συνδεθούν μαζί τους και να δημιουργήσουν μια σχέση που θα βοηθήσει τα παιδιά στην εξέλιξή τους.


Ευχαριστώ τον Γιώργο Ασ. που μου έστειλε την ομιλία.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?