Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα αποδίδει τον ύμνο στη νοηματική γλώσσα, στην γλώσσα των Ελλήνων Κωφών και Βαρήκοων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ αναφέρει:

Δεν είμαστε μόνο κωφοί, είμαστε και Έλληνες. Ο Εθνικός Ύμνος είναι ο ύμνος όλων μας. Εμείς οι κωφοί έχουμε δικαίωμα στη πρόσβαση στην ιστορία μας και θέλουμε να νοιώθουμε περηφάνεια για την Ελλάδα μας. Όπως οι Έλληνες ακούοντες τον ακούνε στην Ελληνική γλώσσα, έτσι θέλουμε κι εμείς να τον «βλέπουμε» στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 με πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στήριξε τη προσπάθεια μας -από την αρχή- με τη ενσωμάτωση του Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).

Η Βουλή των Ελλήνων και η Τράπεζα της Ελλάδος στήριξαν τον Σύλλογο Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο πρωτότυπο εγχείρημα αυτό και με τη πολύτιμη χορηγία τους καταφέραμε και δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του σκηνοθέτη κου Αμανατίδη Άκη και της ομάδας Actis Filming το ψηφιακό βίντεο που παρουσιάζει τον Εθνικό Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Για να φτάσουμε στη ολοκλήρωση του Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε μια 18μελή επιστημονική ομάδα γλωσσολόγων, φιλολόγων, εκπαιδευτικών και δασκάλων νοηματικής, η οποία επεξεργάστηκε επί 3 μήνες γλωσσολογικά και φιλολογικά τα δύο πρώτα τετράστιχα του ύμνου του Διονυσίου Σολωμού και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θεωρούμε ότι το να παρουσιάσουν μαθητές τον Εθνικό Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θα ήταν ένα υπέροχο πρότυπο για όλα τα ελληνόπουλα, κωφά και μη, οπότε επιλέξαμε δύο μαθητές από το ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης.

Συγχαρητήρια για την υπέροχη προσπάθειά σας!

Ο Εθνικός Ύμνος είναι ο ύμνος όλων μας.

Είναι ο ύμνος που οι αληθινοί Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους ανατριχιάζουν κάθε φορά που τον ακούν ή τον απαγγέλουν…

You may also like

1 σχόλιο

Η οικουμενική διάσταση της εθνικής επετείου – Loveteaching 28 Οκτωβρίου 2021 - 00:14

[…] Padlet για την 28η Οκτωβρίου 28η Οκτωβρίου 1940 Χρόνια πολλά Ελλάδα!!! Η Ελληνική σημαία Η στάση των Ευζώνων Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?