Συμμετέχουμε στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη»

από Love Teaching by Archodoula
1 λεπτά ανάγνωσης

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη» στην Α/θμια Εκπαίδευση των σχολείων όλης της χώρας και σχολείων του εξωτερικού όπου διδάσκεται η ελληνική, για το σχολικό έτος 2021-2022. Ο διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.14/150840/ΦΔ/152635/Δ1.

Ο γλωσσικός διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Ε ́ και ΣΤ ́ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και υλοποιείται σε δύο επίπεδα: αφενός ο Κλείταρχος απευθύνεται κυρίως σε μαθητές που έχουν την ελληνική ως μητρική (ή πρώτη γλώσσα), αφετέρου η Βερενίκη σε μαθητές που μαθαίνουν την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα ή επιθυμούν διαφοροποιημένη εξέταση.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων, του λεξιλογίου, των μορφοσυντακτικών δομών στο πλαίσιο της κειμενοκεντρικής και λειτουργικής-επικοινωνιακής προσέγγισης, αλλά και των μεταγλωσσικών δεξιοτήτων. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δραστηριότητες κατανόησης και παραγωγής γραπτού λόγου, διαβαθμισμένης δυσκολίας ανάλογα με την τάξη και σε κατάλληλο επικοινωνιακό πλαίσιο, με απώτερο στόχο τη γλωσσική δημιουργικότητα των μαθητών. Περαιτέρω, στόχοι είναι η ανάπτυξη του κριτικού εγγραμματισμού στο πλαίσιο της σχολικής πραγματικότητας και ο εμπλουτισμός των διδακτικών στόχων του Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα της Γλώσσας.

You may also like

1 σχόλιο

Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη» – Love Teaching 12 Απριλίου 2022 - 23:20

[…] Συμμετέχουμε στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμο… […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?