Δημοσιεύθηκε στην Β ΤΑΞΗ,Λογοτεχνία,γλώσσα

Ο αστροναύτης του Σακελλαρίδη Γιώργου

Σήμερα, στο μάθημα της Γλώσσας της Β τάξης διαβάσαμε το ποίημα του Γιώργου Σακελλαρίδη «Ο αστροναύτης».

Ο Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτορας μουσικής παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίδαξε επί σειρά ετών και στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι ιδρυτής της Παιδικής και της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ροδίων και επιμελητής του κοινωνικού-παιδαγωγικού προγράμματος, «Η Μουσική στις Γειτονιές μας», που εφαρμόζεται σε συνοικίες της Ρόδου.   
Είναι συγγραφέας μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων σε θεματικές όπως: μουσική και ανθρωπιστική παιδεία, συναισθηματική νοημοσύνη ψυχική υγεία και μουσική, τραγούδια για τα δικαιώματα των παιδιών, ανθρώπινη διαφορετικότητα και παιδικό τραγούδι, μουσική και διαθεματικότητα, διαπολιτισμική μουσική εκπαίδευση, μουσική και παιχνίδι κ.λπ.

Στη συνέχεια, ακούσαμε μελοποιημένο το ποίημα σε μουσική Λένας Γεωργαλή. Τραγουδούν τα παιδιά του 10ου Δημοτικού σχολείου Ν.Ιωνίας.

πηγή:Lena Georgalis

Τέλος, μας άρεσε η ιδέα της δραματοποίησης από τον κο.Σακελλαρίδη και έτσι δραματοποιήθηκε το τραγούδι με πολλή αγάπη απ’ τα παιδιά.

Στην πρώτη στροφή ήταν σαν να έχουμε μπει στον πύραυλο για να πάμε στη σελήνη. Σκεπαστήκαμε μ’ ένα μεγάλο πανί που ήταν ο πύραυλος μας. Όταν φτάσαμε στη σελήνη -και σύμφωνα με τα λόγια και το ρυθμό της μουσικής του τραγουδιού- άλλοτε περπατούσαμε κι άλλοτε τρέχαμε (για να “εξερευνήσουμε” τη σελήνη) και άλλοτε κρυβόμασταν μέσα σε “κρατήρες” που φανταζόμασταν και φτιάχναμε με το σώμα μας. (Για παράδειγμα: γονατίζαμε και “κρυβόμασταν” με τα χέρια μας). Τέλος, βάλαμε παραδοσιακή μουσική και στήσαμε μεγάλο χορό στη Σελήνη!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s