Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο του 1821 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, με το σχολείο μας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο του 1821. Αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Εικονικός ξεναγός

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχει περάσει από τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, τα Κρέστενα, και τον Πύργο, ακολουθεί η Πάτρα  ενώ το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στο Αίγιο, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη μας!

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στην 11η τελετή απονομής των Impact BITE Awards 2022, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τις αναδόχους εταιρείες Space Hellas – Radiant Technologies,  στην κατηγορία  Τουρισμός Πολιτισμός, απέσπασε το BRONZE  Βραβείο για το έργο «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Περάσαμε υπέροχα! Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και τους άρεσε πολύ η εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας!

Την ίδια μέρα πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο το οινοποιείο της Achaia Clauss που βρίσκεται στο Πετρωτό. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω ανάρτηση!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?