Ο Οδυσσέας επιστρέφει

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Με αφορμή το κείμενο της γλώσσας της Β δημοτικού “Στο καλό χελιδονάκια” μαθαίνουμε για τα χελιδόνια! Βέβαια, έχουμε πάλι ασχοληθεί φέτος με τα αγαπημένα μας χελιδόνια. Στο βίντεο, στη συνέχεια, παρουσιάζονται πέντε βασικές γνώσεις για τα πιο αγαπητά πουλιά στην Ελλάδα κι ίσως σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Τα πουλιά που σηματοδοτούν την άνοιξη και σημειολογούν την ανανέωση.

Το ταξίδι του Οδυσσέα – μια ιστορία για την παράνομη παγίδευση πουλιών στην Κύπρο

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου με τη στήριξη της NABU (BirdLife Γερμανίας) και του Heinz Sielmann Stiftung έχει παράγει αυτό το σύντομο κινούμενο σχέδιο (animation) για παιδιά, για την προώθηση σημαντικών μηνυμάτων σχετικά με την παράνομη παγίδευση πουλιών. Το κινούμενο σχέδιο δημιούργησε η Zedem Media. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.birdlifecyprus.org και στο facebook https://www.facebook.com/BirdLifeCyprus.

BirdLife Cyprus

Λίγα χρόνια μετά το ντεμπούτο του το 2014, όπου μας εξήγησε το πρόβλημα της παράνομης παγίδευσης πουλιών, ο Οδυσσέας επιστρέφει, αυτή τη φορά με ένα χαριτωμένο συμπρωταγωνιστή! Αφού έχει κάνει οικογένεια, ο Οδυσσέας θα μυήσει τον γιο του Τηλέμαχο στο θαύμα της αποδημίας. Το θαύμα της αποδημίας των πουλιών είναι κάτι που συνεχίζει να συναρπάζει ανθρώπους ανά το παγκόσμιο. Πώς μπορούν αυτά τα μικρά πουλιά που ζυγίζουν μόνο λίγα γραμμάρια και χωράνε σε μια παιδική χούφτα, ή ακόμη και πιο μεγάλα πουλιά, να ταξιδεύουν για εβδομάδες πάνω από βουνά, πεδιάδες, πόλεις, ποταμούς, λίμνες και θάλασσες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους; Υπάρχουν πολλά που έχει ακόμα να μάθει ο μικρός Τηλέμαχος, όπως όλα τα αποδημητικά πουλιά, για αυτό το ταξίδι: από την προετοιμασία, τους τρόπους πλοήγησης, τη διάρκεια, αλλά και κάποια από τα εμπόδια και κάποιους από τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν. Ο Οδυσσέας ελπίζει να γνωρίσει πολλά μικρά και μεγάλα παιδιά σε τάξεις, εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Σκοπός του; Να ανακαλύψουν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι τον μαγευτικό κόσμο των πουλιών και να αγαπήσουν τη φύση.

BirdLife Cyprus

You may also like

1 σχόλιο

Τρισδιάστατα καδράκια με χελιδόνια! – Love Teaching 1 Δεκεμβρίου 2022 - 12:08

[…] Ο Οδυσσέας επιστρέφει […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?