Το δέντρο που έδινε…

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης
Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή δράση Teachers4europe με το project “Με το δάσος οδηγό, δράττω, δρω, δημιουργώ” και στα πλαίσια της υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος “Δρω στη φύση κι εξερευνώ τη βιοποικιλότητα” με παράλληλη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο eco-schools “Μαθαίνω για τα δάση” διαβάσαμε και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε σε animation, για να ευαισθητοποιηθούμε, ένα από τα καλύτερα διαχρονικά παραμύθια του Σελ Σιλβερστάιν “Το δέντρο που έδινε”.
εκδόσεις Δωρικός, Αθήνα 1989
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά. . . κι αγαπούσε ένα αγοράκι». Έτσι αρχίζει το όμορφο παραμύθι που το διάβασμά του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ’ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της… κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ’ το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα. 
Είναι μια συναισθηματική ερμηνεία του χαρίσματος που έχουν εκείνοι που ξέρουν να δίνουν κι εκείνοι που ξέρουν να ανταποδίδουν με αγάπη. 

Με δυνατά μηνύματα για το “δόσιμο”, τη γενναιοδωρία, την πλεονεξία, την ακόρεστη μανία που οδηγεί στην ανικανοποίητη και αχόρταγη απαίτηση για όλο και περισσότερα, μέχρι που η ζωή φτάνει στο τέλος…

Animation 
Cotsidimos Production

Ψηφιακή αναπαράσταση του παραμυθιού

Ακολούθησαν δραστηριότητες των μαθητών, 
οι οποίες θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?