Πάρτε μέρος στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης
Επιστρέφουμε τώρα από τις διακοπές ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Οι περισσότεροι απολαύσαμε κι αυτό το καλοκαίρι κοντά στις πανέμορφες ελληνικές ακτές με κολύμπι, βουτιές και ψάρεμα. Είδαμε όμως και σκουπίδια – αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια – σε παραλία και βυθό και αγανακτήσαμε με όσους εξακολουθούν να μην κάνουν τον κόπο να τα πετάξουν στον κάδο. Και από ό,τι μας λένε οι επιστήμονες, αν συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό, την επόμενη δεκαετία σε κάθε 3 κιλά ψαριών στις θάλασσες θα αναλογεί 1 κιλό πλαστικών! 

Τον Μάιο πραγματοποιήσαμε με επιτυχία εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Λεχαίου

Αν θέλετε μπορείτε να ανανεώσετε τη δέσμευσή μας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών! Είναι μια ευκαιρία να μετρήσουμε τι “αφήσαμε” πίσω μας στις ακτές και να στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς νοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον μας!

Η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την πρωτοβουλία αυτή και ορίζει το διάστημα 16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2017 ως “Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον” και σας καλεί να διοργανώσετε μαζί με φίλους, συμμαθητές, την οικογένεια σας και όποιον άλλον φορέα ενδιαφέρεται καθαρισμό κοντινής σας παραλίας και καταγραφή των απορριμμάτων σε αυτή.
Η δράση γίνεται σε 4 βήματα
1.Επιλέγουμε την ακτή.

2.Συμπληρώνουμε τη δήλωση συμμετοχής μαζί με τις γεωγραφικές συντεταγμένες της ακτής για να απεικονιστεί η ακτή και ο καθαρισμός στον Παγκόσμιο Διαδραστικό Χάρτη.

3.Προμηθευόμαστε γάντια και σακούλες.

4.Εκτελούμε τον καθαρισμό και στέλνουμε ηλεκτρονικά, με fax ή ταχυδρομικά το συμπληρωμένο Δελτίο Καταγραφής, αν θέλουμε μαζί και με φωτογραφίες: email environment@helmepa.gr, fax 210-9353847, ταχ. διεύθυνση HELMEPA, Περγάμου 5, Νέα Σμύρνη 171 21.

Η HELMEPA σας διαθέτει:
–Λεπτομερείς οδηγίες για τη διοργάνωση του καθαρισμού.

–Ηλεκτρονική αφίσα της Εκστρατείας που προβάλλει τον εθελοντικό καθαρισμό και τον δημοσιοποιεί ευρύτερα.

–Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων.

–Δυνατότητα εγγραφής στην αναγνωρισμένη Κοινότητα Χρηστών (Community) της HELMEPA για την on-line καταγραφή απορριμμάτων σε κινητό τηλέφωνο ή tablet μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Marine Litter Watch του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΕΑ). Η εφαρμογή αυτή κατεβαίνει σε συσκευές Αndroid και i-Phone/i-Pad.

–Αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Μπλε Κάδοι), που υποστηρίζει την Εκστρατεία σε όλη τη χώρα.

–  Αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής στο συντονιστή της δράσης και τους εθελοντές κάτω των 18 ετών.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, 210-9343088 ή environment@helmepa.gr.

Καλή επιτυχία στη φετινή προσπάθεια!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?