«Μια πολύ πεινασμένη κάμπια»

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

“Μια ηλιόλουστη Κυριακή, βγήκε η κάμπια από ένα μικροσκοπικό αυγό. Πεινούσε φοβερά. Τη Δευτέρα, έφαγε ένα μήλο· την Τρίτη, έφαγε δύο αχλάδια· την Τετάρτη, έφαγε τρία δαμάσκηνα – κι ακόμη πεινούσε. Η εικονογράφηση -με τολμηρά, έντονα χρώματα- και το απλό κείμενο, που είναι τυπωμένο με μεγάλα, ευανάγνωστα στοιχεία, αφηγούνται την ιστορία της μικρής πεινασμένης κάμπιας που μεγαλώνει τρώγοντας… λίγο απ’ όλα! Χορτάτη πια, φτιάχνει το κουκούλι της κι αποκοιμιέται. Θα βγει δυο βδομάδες μετά, μεταμορφωμένη σε μια πανέμορφη πεταλούδα. ” (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Οι εικόνες αυτού του βιβλίου είναι αναγνωρίσιμες από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Ο περίφημος εικονογράφος και παραμυθάς αφηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας. Η τελευταία εικόνα ολοκληρώνει, μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων, την αφήγηση για τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα, υμνώντας την ομορφιά και τη μαγεία της Φύσης.

Δείτε μια χαριτωμένη διασκευή του διάσημου βιβλίου του Έρικ Καρλ «Μια πολύ πεινασμένη κάμπια» (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

Μια πραγματική έκπληξη για όλα τα παιδιά που έχουν διαβάσει το βιβλίο.

Η φαινομενικά απλή ιστορία της κάμπιας που μεταμορφώνεται σε πανέμορφη πεταλούδα είναι ένα πραγματικό θαύμα οφθαλμών και ταυτόχρονα ένα μάθημα ζωής για τους μικρούς φίλους μας, ηλικίας 1 έως 5 ετών, που διδάσκονται να μετρούν, να αναγνωρίζουν την διατροφική αξία των διαφορετικών τροφών και να σέβονται τη φύση και του κανόνες της.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?