Κοινωνικές ιστορίες για την προστασία από τον κορωνοιό

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Καλημέρα σε όλους κι ελπίζω να σας βρίσκω καλά!

Καθώς τα άτομα που βρίσκονται στις ειδικές κατηγορίες πληθυσμού και συγκεκριμένα στο φάσμα του αυτισμού χρειάζονται τη δίκη τους εξατομικευμένη υποστήριξη και βοήθεια αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας ένα άρθρο που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού σε οικογένειες παιδιών με ΔΑΦ από την  Γιορμέζη Αργυρώ, εκπαιδευτικό του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας. Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε.

Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε τις παρακάτω κοινωνικές ιστορίες που βοηθούν τα άτομα με αυτισμό στην καλύτερη κατανόηση της παρούσης κατάστασης που βιώνουμε. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να την κατεβάσετε!

Κοινωνικές ιστορίες: Πώς προστατευόμαστε από τον κορωνοιο 

Λίγα λόγια για τις κοινωνικές ιστορίες:

Μία Κοινωνική Ιστορία είναι μία σύντομη ιστορία που έχει μία συγκεκριμένη μορφή και στοχεύει να περιγράψει με αντικειμενικό τρόπο μία κοινωνική κατάσταση, ένα άτομο, μία ικανότητα, ένα γεγονός ή μία έννοια.

Μία Κοινωνική Ιστορία περιγράφει μία κοινωνική κατάσταση όπως την αντιλαμβάνεται το παιδί με αυτισμό και όχι ένα φυσιολογικό άτομο. Επιπλέον μία Κοινωνική Ιστορία μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα και σε πολλές διαφορετικές κοινωνικές περιστάσεις.

Οι Κοινωνικές Ιστορίες στοχεύουν να βοηθήσουν το παιδί με αυτισμό στην επίλυση προβλημάτων που απορρέουν από την αδυναμία τους να ερμηνεύουν τις κοινωνικές συμπεριφορές των άλλων με βάση τις νοητικές τους καταστάσεις. Συγκεκριμένα οι Κοινωνικές Ιστορίες περιλαμβάνουν οπτικές οδηγίες με τη μορφή εικόνων ή σχεδίων που έχουν μία σταθερή μορφή και το παιδί με αυτισμό μπορεί να προσφύγει σε αυτές όποτε θέλει.

Τέλος, σας προτείνω τα παρακάτω βιβλία και τις εικονοκάρτες των επιστημονικών εκδόσεων upbility.gr .

Το e-book με τίτλο “Κοινωνικές καταστάσεις για εφήβους” έχει σχεδιαστεί για εφήβους στο αυτιστικό φάσμα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα παιδιά-εφήβους, με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικής τους επικοινωνίας.  Παρέχει ποικίλες πληροφορίες για την κατανόηση των κοινωνικών καταστάσεων σε μορφή σύντομων ιστοριών. Διαθέτει εξήντα διαφορετικές ιστορίες για την επίλυση προβλημάτων, οι οποίες συνοδεύονται με κατευθυντήριες ερωτήσεις και συγκεκριμένα βήματα επίλυσης, μέσω συζήτησης και γραπτού λόγου.

POCKET CARDS | Στρατηγικές Αντιμετώπισης

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να διαχειριστούν μια στρεσογόνα κατάσταση. Οι δυσκολίες αυτές σχετίζονται με το άγχος, το στρες ή τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας. Το ψηφιακό υλικό με τίτλο “Στρατηγικές Αντιμετώπισης” χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος αναφέρονται 19 στρατηγικές αντιμετώπισης, ενώ το δεύτερο μέρος αποτελείται από 100 κάρτες επιλογής διάφορων δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων.

Κοινωνικές καταστάσεις | 

ΤΕΥΧΟΣ 3 – Εξωτερικές δραστηριότητες

ΗΛΙΚΙΕΣ: 5+

Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών, “Κοινωνικές Καταστάσεις” είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να συζητήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Έχουν επιλεγεί μια σειρά πραγματικών καταστάσεων στο σχολείο, στο σπίτι, σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε σχέση με τα συναισθήματά τους. Το παρόν eBook είναι το δεύτερο τεύχος της σειράς και περιλαμβάνει καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε εξωτερικές δραστηριότητες.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?