Η Πεντηκοστή

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

50 μέρες από το Πάσχα η Εκκλησία μας εορτάζει την Πεντηκοστή, την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Μαθητές του Χριστού και πραγματοποιείται η μεγάλη υπόσχεση της Καινής Διαθήκης, που είναι ο ερχομός του Αγίου Πνεύματος. Η Παλαιά Διαθήκη ήταν η υπόσχεση για τον ερχομό του Μεσσία στον κόσμο.

Ο Χριστός αποκάλεσε το Άγιο Πνεύμα Παράκλητο

Παράκλητος σημαίνει παρηγορητής και πρεσβευτής. Το Άγιο Πνεύμα είναι παρηγορητής των ανθρώπων και πρεσβευτής στον ουράνιο Πατέρα υπέρ των αγωνιζόμενων πιστών.
-Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Διδάσκαλος των πιστών και η διδαχή Του είναι ταυτόσημη με τη διδαχή του Χριστού. Όλα αυτά τα οποία είπε ο Χριστός στους Μαθητές Του, μας τα ερμηνεύει το Άγιο Πνεύμα.
-Την ημέρα της Πεντηκοστής κατέβηκε στη γη η πηγή παντός πνευματικού αγαθού: Ο Παράκλητος Θεός. Και το ύψιστο αγαθό που μας δώρισε είναι η Εκκλησία μας.Γι’αυτο,τη μέρα αυτή εορτάζουμε την ίδρυση της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας μας.

Ο Κύριος ανέβασε στον ουρανό τη δική μας εκλεκτή προσφορά και κατέβασε στη γη το Άγιο Πνεύμα. Είναι άλλος Κύριος που μοιράζει τα δώρα αυτά, γιατί και το Άγιο Πνεύμα είναι Κύριός μας και μοίρασαν τη φροντίδα για μας, ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Ανέβηκε στον ουρανό ο Χριστός και μας έστειλε πνευματικά χαρίσματα, δώρα για τη συμφιλίωσή μας αυτή με τον Πατέρα. Στείλαμε λοιπόν εμείς πίστη και πήραμε από τον ουρανό δώρα. Στείλαμε υπακοή και πήραμε δικαιοσύνη.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

You may also like

2 σχόλια

Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος – Loveteaching 3 Οκτωβρίου 2021 - 00:59

[…] Η Πεντηκοστή […]

Απάντηση
Η Κυριακή της Πεντηκοστής – Love Teaching 12 Ιουνίου 2022 - 01:18

[…] Η Πεντηκοστή Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?