Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση της αυτοκρατορίας

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
  • Τον 3ο αιώνα μ.Χ. την αυτοκρατορία κλονίζουν εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα.
    • Ο Διοκλητιανός εφαρμόζει την τετραρχία για τη σωτηρία της.
    • Το διάταγμα της ανεξιθρησκίας δίνει λύση στις θρησκευτικές διαμάχες.

Παρουσίαση του μαθήματος με αφήγηση

Ρωμαϊκή διοίκηση – Η «Τετραρχία»

Διαδραστική παρουσίαση ιστορικού υλικού για τη διοίκηση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα για το σύστημα της Τετραρχίας. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων των μαθητών σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κατά τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει κειμενικές πληροφορίες, εποπτικό υλικό και χάρτες, με θέμα την Τετραρχία, τις συνθήκες δημιουργίας της, τη διοικητική της διάρθρωση, τις συνέπειές της στη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τα πρόσωπα που την απάρτιζαν.

Το Διάταγμα των Μεδιολάνων 

Διερευνητική προσομοίωση ανάγνωσης ιστορικής πηγής, με την αξιοποίηση ενός αποσπάσματος από το «Διάταγμα Ανεξιθρησκίας» (313 μ.Χ.), το οποίο αποτελεί πολύτιμη πρωτογενή ιστορική πηγή και χαρακτηρίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης ιστορικής περιόδου. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων διερευνητικής μάθησης και η οικοδόμηση της ιστορικής γνώσης. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει ένα απόσπασμα του Διατάγματος σε νεοελληνική απόδοση, καθώς και σύντομες πληροφορίες για τους διωγμούς κατά των χριστιανών, την υπογραφή του Διατάγματος και τους συντάκτες του κειμένου.

Ερωτήσεις κατανόησης μαθήματος

https://atheo.gr/

Μαθαίνουμε καλύτερα παίζοντας!

https://atheo.gr/
πηγή: Αγγελος Χαραλάμπους

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?