15 Φεβρουαρίου: Η αγάπη είναι το φάρμακο

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Η 15η Φεβρουαρίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα όπου ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίνεται στους σύγχρονους ήρωες, τα παιδιά τα οποία μάχονται μέρα και νύχτα με τον παιδικό καρκίνο.

Κάθε χρόνο, πάνω από 150.000 παιδιά σε όλον τον κόσμο διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα υπολογίζονται στα 280-300. Αυτό καθιστά τον καρκίνο στην πρώτη αιτία θανάτου παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες και τη δεύτερη στις αναπτυγμένες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας ένα τρυφερό και ιδιαιτέρως συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων υπό τον τίτλο “Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει” που δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενός διεθνούς φήμης κέντρου θεραπείας για τον καρκίνο των παιδιών.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο μετονομάστηκε σε Νοσοκομείο της Αγάπης θέλοντας να αναδείξει τη θεραπευτική σημασία της αγάπης και της στοργής. Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο εύκολη όταν το άτομο περιβάλλεται από την αγάπη. Βλέποντας ο ασθενής πως υπάρχουν γύρω του πρόσωπα που τον αγαπούν και τον νοιάζονται, παίρνει δύναμη, ελπίδα.

Το animation διάρκειας μόλις 3 λεπτών αφηγείται την ιστορία της Νίνα, ενός μικρού αλλά γενναίου κοριτσιού, που κατορθώνει τελικά να νικήσει τον καρκίνο με τη φροντίδα και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που την αγαπούν, με την υποστήριξη της οικογένειας της, των φίλων της, καθώς και ολόκληρης της νοσοκομειακής ομάδας!

Η μικρή ταινία δεν έχει λόγια, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του ακούγεται το τραγούδι «Heart Full Of Love» το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς της ταινίας, και ερμηνεύει η Rebecca Peters. Αξίζει να σταθούμε στο μήνυμα που επισημαίνεται στο τέλος του animation και είναι το «Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από το φόβο».

Alziro da Simone 2020

Πριν σας αφήσω για να παρακολουθήσετε το βίντεο θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν τον αγώνα τους για τη ζωή αλλά και στους γονείς τους να έχουν πίστη, ελπίδα και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού…

You may also like

1 σχόλιο

Κερδίζοντας τον καρκίνο με την αγάπη! – Loveteaching 14 Φεβρουαρίου 2022 - 23:10

[…] Δημοσιεύθηκε την 15/02/201914/02/2022 από Love Teaching by Archodoula Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο), ακολουθεί ένα συναρπαστικό βίντεο με πολύ γλυκά και δυνατά μηνύματα για τη δύναμη της αγάπης, που είναι πολύ μεγαλύτερη από το φόβο και μπορεί να νικήσει ακόμα και τον καρκίνο.     Πρόκειται για μία ταινία κινουμένων σχεδίων (3D Animation) 3 λεπτών που μας αφηγείται την ιστορία της Νίνα, ενός μικρού αλλά γενναίου κοριτσιού, που καταφέρνει να νικήσει τον καρκίνο με τη φροντίδα και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που την αγαπούν, με την υποστήριξη της οικογένειας της, των φίλων της αλλά και ολόκληρης της νοσοκομειακής ομάδας!   Η ταινία μικρού μήκους, αποτέλεσμα μιας βραζιλιάνικης συνεργασίας μεταξύ WMcCann, Zombie Studio και Loud, έγινε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενός διεθνούς φήμης κέντρου θεραπείας για τον καρκίνο των παιδιών, για να ανακοινώσει την μετονομασία του σε Hospital de Amor (Νοσοκομείο της Αγάπης). Η μετονομασία αυτή έγινε με κύριο σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα ότι η καταπολέμηση του καρκίνου είναι ευκολότερη όταν το άτομο περιβάλλεται από την αγάπη.   Η ταινία ξεκινάει με την μικρή Νίνα να παίζει χαρούμενα και ανέμελα στη φύση με το αγαπημένο κατοικίδιο της, τον σκύλο της, όταν ξαφνικά μία αδιαθεσία την οδηγεί… στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Εκεί ο γιατρός ανακοινώνει στους γονείς της τη διάγνωση του καρκίνου και την έναρξη της παρεμβατικής και θεραπευτικής διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν… Παγκόσμια μέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας 15 Φεβρουαρίου: Η αγάπη είναι το φάρμακο […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?