Δημοσιεύθηκε στην Β ΤΑΞΗ,Εργαστήρια δεξιοτήτων

Τα πορτρέτα μας

Στο 2ο Εργαστήριο του πρώτου κύκλου με τίτλο A και Β όλοι μαζί μία ομάδα! «Τα πορτρέτα μας» οι δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν ήταν οι :

  • Ως προς τη δεξιότητα του Νου: Να καλλιεργήσουν ρουτίνα σκέψης «(Ζωγραφική) Χρώμα-Σύμβολο-Εικόνα»
  • Ως προς τη δεξιότητα του Νου: Να καλλιεργήσουν ρουτίνα σκέψης «Δημιουργικές συγκρίσεις»
  • Δημιουργικότητα, Συνεργασία: να γίνουν ομάδα με βιωματικό τρόπο- Επικοινωνία

και οι στόχοι του εργαστηρίου ήταν:

  • Οι μαθητές/τριες να παρουσιάσουν τον εαυτό τους , να αντιληφθούν ότι είναι άτομα μοναδικά αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και τα ατομικά χαρακτηριστικά τους.
  • Οι μαθητές/τριες να εκτιμήσουν τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά τους.

Στην πρώτη δραστηριότητα οι μαθητές δημιούργησαν ένα ομαδικό παζλ 12 κομματιών όπου ο κάθε μαθητής έφτιαξε ένα κομμάτι παζλ με το πορτρέτο του στη μέση του. Περιφερειακά του πορτρέτου υπήρχαν πληροφορίες για την ηλικία του κάθε παιδιού, για το αγαπημένο του φαγητό και για την αγαπημένη του δραστηριότητα! Δείτε παρακάτω τη δραστηριότητα αναλυτικότερα.

Στη δεύτερη δραστηριότητα οι μαθητές/τριες ζωγράφισαν το πρόσωπό τους και στη συνέχεια κόλλησαν φθινοπωρινά φύλλα που μάζεψαν στο διάλειμμα στην αυλή του σχολείου και τα τοποθέτησαν στη θέση των μαλλιών! Ύστερα, ο κάθε μαθητής παρουσίασε το πορτρέτο του και τον εαυτό του στους συμμαθητές του! Δείτε ολοκληρωμένη τη δραστηριότητα στη συνέχεια.

Στην τρίτη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του 2ου εργαστηρίου δεξιοτήτων οι μαθητές έφτιαξαν το βιβλίο: «Λέω έναν καλό λόγο«. Οι μαθητές κλήθηκαν να πουν έναν καλό λόγο για τον συμμαθητή τους, εκφράζοντας τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Το κάθε βιβλίο πήγε σε όλα τα παιδιά, ώστε όλοι να γράψουν για όλους τους συμμαθητές τους τον καλό τους λόγο! Δείτε στη συνέχεια, τα βιβλία που έφτιαξαν οι μαθητές!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s