Ο ψεύτης βοσκός

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα στο μάθημα της γλώσσας της Β δημοτικού ασχοληθήκαμε με τη συγγραφή παραμυθιών! Το σχολικό βιβλίο ανέφερε τον γνωστό μύθο του Αισώπου με τίτλο “Ο ψεύτης βοσκός”.

Ένας νεαρός βοσκός φρόντιζε τα πρόβατα του κυρίου του κοντά σε ένα πυκνό δάσος, σε μικρή απόσταση από το χωριό. Πολύ σύντομα όμως βρήκε τη ζωή στο βοσκότοπο πληκτική καθώς το μόνο που μπορούσε να κάνει για να διασκεδάσει ήταν να μιλάει με τον σκύλο του ή να παίζει μουσική με τη φλογέρα του.

Μια μέρα, καθώς κάθονταν κοιτάζοντας τα πρόβατα και το ήσυχο δάσος, σκέφτηκε τι θα έκανε αν έβλεπε ένα λύκο. Σκέφτηκε λοιπόν ένα σχέδιο για να διασκεδάσει.

Εναλλακτικός Κύκλος

Ο κύριός του, τον είχε συμβουλέψει πως αν κάποιος λύκος επιτεθεί στο κοπάδι  θα έπρεπε να καλέσει για βοήθεια και οι χωρικοί θα έρχονταν για να διώξουν τον λύκο μακριά. Τώρα λοιπόν, αν και δεν είχε δει τίποτα, έτρεξε προς το χωριό και φώναξε δυνατά: «Βοήθεια! Τρέξτε συγχωριανοί. Λύκοι τρώνε τα πρόβατά μου. Βοήθεια!».

Όπως το περίμενε, οι χωρικοί που άκουσαν τις φωνές, άφησαν τις δουλειές τους και έτρεξαν γρήγορα στο βοσκότοπο για βοήθεια. Όμως όταν έφτασαν εκεί βρήκαν το αγόρι να ξεκαρδίζεται στα γέλια που κατάφερε να τους κοροϊδέψει.

Λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός βοσκός φώναξε ξανά: «Τρέξτε συγχωριανοί. Λύκοι τρώνε τα πρόβατά μου. Βοήθεια! Βοήθεια!». Και πάλι οι χωρικοί έτρεξαν για να τον βοηθήσουν, αλλά και πάλι τον βρήκαν να γελάει και να τους κοροϊδεύει που την πάτησαν ξανά.

Μετά από μερικές μέρες, καθώς βράδιαζε ένας λύκος έκανε την εμφάνισή του και επιτέθηκε στα πρόβατα αυτή τη φορά στα αλήθεια.

Με τρόμο το αγόρι έτρεξε προς το χωριό, φωνάζοντας: «Τρέξτε συγχωριανοί! Ένας λύκος τρώει τα πρόβατά μου. Βοήθεια λύκος! Λύκος!». Αλλά αυτή τη φορά αν και οι χωρικοί άκουγαν τις φωνές του, δεν έτρεξαν για να τον βοηθήσουν όπως πριν.

«Δεν μπορεί να μας ξεγελάσει πάλι», είπαν.

Ο λύκος έφαγε πολλά από τα πρόβατα του ψεύτη βοσκού και στη συνέχεια χάθηκε στο δάσος.

Ηθικό δίδαγμα: Οι ψεύτες δεν είναι πιστευτοί ακόμα και όταν λένε την αλήθεια.

Μετάφραση-απόδοση
eBooks4Greeks

Δραστηριότητες!!

  1. Γίναμε παραμυθάδες και φτιάξαμε τις δικές μας ιστορίες και παραμύθια!

2. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το παραμύθι στον υπολογιστή σας σε μορφή ebook!

3. Μπορείτε να φτιάξετε το παζλ της ιστορίας πατώντας εδώ!

4. Αν θέλετε καλό θα ήταν να εξασκήσετε τη μνήμη σας παίζοντας ένα παιχνίδι μνήμης εδώ!

5. Και για το τέλος ένα παιχνίδι αντιστοίχισης πατώντας εδώ!

6. Παρακάτω σας προτείνω να διαβάσετε την ανάρτηση όπου οι μαθητές της Β τάξης εικονογράφησαν μύθους του Αισώπου!

Και για να μην ξεχνιόμαστε….

Να λέτε πάντα την αλήθεια!Οι δειλοί λένε ψέματα…

You may also like

1 σχόλιο

Οι δικές μας ιστορίες! – Love Teaching 2 Νοεμβρίου 2022 - 00:24

[…] Ο ψεύτης βοσκός […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?