Άσκηση σεισμού στο σχολείο μας

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση σεισμού. Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του 3ου εργαστηρίου δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα Φροντίζω το περιβάλλον με τίτλο του κύκλου εργαστηρίου δεξιοτήτων “Σεισμός…Ψυχραιμία!


Οι μικροί μαθητές τις προηγούμενες μέρες μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων ενημερώθηκαν για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουμε πριν από το σεισμό, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού, είτε είμαστε στην τάξη, στο σπίτι ή στο δρόμο και τι θα κάνουμε μετά από το σεισμό μέσα από εικόνες, αφίσες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας {ΟΑΣΠ). Δείτε σχετικά παρακάτω:

Έκαναν πράξη αυτά που τις προηγούμενες μέρες είχαν μάθει! Μόλις άκουσαν τη λέξη “Σεισμός” μπήκαν κάτω από τα θρανία και όταν δόθηκε το σύνθημα ότι ο σεισμός τελείωσε μπήκαν όλοι σε μια γραμμή για να βγούμε ασφαλείς από την τάξη μας και να συγκεντρωθούμε στο προαύλιο του σχολείου μας.

Εστιάσαμε στην ενημέρωση και τα μέτρα προστασίας στο σχολείο και τα βήματα που ακολουθούμε:

1. Αν είμαστε στα θρανία μας μπαίνουμε από κάτω και κρατάμε τα πόδια του θρανίου. Αν είμαστε όρθιοι ( γράφουμε στον πίνακα ή πήγαμε να πετάξουμε ένα σκουπίδι στον σκουπιδοτενεκέ) γινόμαστε χελωνίτσα και καλύπτουμε το κεφάλι μας με τα χέρια.

2. Μόλις σταματήσει ο σεισμός, κάνουμε τρενάκι μπροστά στην πόρτα της τάξης, ήρεμα και χωρίς πανικό για να βγούμε στην αυλή.

3. Στο προαύλιο στεκόμαστε στις καθορισμένες θέσεις ήρεμα και υπομονετικά.

Φτιάξαμε ειδικές καρτέλες με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Quiz: Σεισμός και μάθηση

by Elisavetiliadou1

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?