Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

από Love Teaching by Archodoula
11 λεπτά ανάγνωσης

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο του σχολείου μας υλοποιήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

Αρχικά, υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τα παιδάκια του νηπιαγωγείου στην τάξη μας, τα οποία προσέφεραν στους μαθητές της Α τάξης πολύ όμορφες ζωγραφιές!

Στη συνέχεια, για να γνωριστούμε καλύτερα, με αφορμή το μάθημα της γλώσσας που είχε πραγματοποιηθεί στην Α τάξη την προηγούμενη μέρα ” Ένας καινούριος μαθητής”,

οι μαθητές του νηπιαγωγείου και της Α και της Β τάξης έφεραν από το σπίτι τους το αγαπημένο τους παιχνίδι και μας το περιέγραψαν.

Στη συνέχεια, οι μαθητές διδάχθηκαν το δίψηφο φωνήεν -οι μέσω του μαθήματος “Όλοι στο οικόπεδο”. Μπορείτε να δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση.

Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου συμμετείχαν ενεργά απαντώντας σε ερωτήσεις, λέγοντας τραγουδάκια και ζωγράφισαν λέξεις με -οι!

Με τη βοήθεια των μαθητών της Α τάξης έλυσαν ασκήσεις από εμπεδωτικά φύλλα εργασίας!

Έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια με σκοπό την καλύτερη αφομοίωση του διδαχθέντος μαθήματος.

Ακολούθησε το διάλειμμα, όπου οι μαθητές έφαγαν κι έπαιξαν όλοι μαζί!

Μετά το διάλειμμα, ακολούθησε το μάθημα των μαθηματικών κατά το οποίο οι μαθητές διδάχθηκαν την αξία θέσης ψηφίου, τις μονάδες και τις δεκάδες με τη χρήση του άβακα.

Φτιάξαμε αυτοσχέδιους άβακες και τους χρησιμοποιήσαμε βιωματικά για την αισθητηριακή κατανόηση και εμπέδωση του στόχου του μαθήματος.

Στη συνέχεια, το τελευταίο δίωρο ασχοληθήκαμε διαθεματικά με καρναβαλικές δραστηριότητες.

Διαβάσαμε το παραμύθι “Ο Αρλεκίνος” της Ζωρζ Σαρή και φτιάξαμε με τους μαθητές του νηπιαγωγείου μας και με τη νηπιαγωγό τους κα.Μαρία μία όμορφη κατασκευή για τον Αρλεκίνο! Δείτε την επόμενη ανάρτηση για περισσότερες πληροφορίες!

 Οι μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου συνεργάστηκαν και έφτιαξαν με την τεχνική origami χαρούμενα καρναβαλικά στέμματα! Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες τους!

Τέλος, οι μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου έφτιαξαν με χάρτινα πιάτα, μαλλί πλεξίματος, χαρτόνια, χαρτί γλασέ, πον-πον, σερπαντίνες και γλωσσοπίεστρα χαρούμενους κλόουν!

Περάσαμε υπέροχα! Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σας και σας περιμένουμε ξανά στην τάξη μας για να μάθουμε και να δημιουργήσουμε μαζί!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?