Διεθνής Ημέρα Δασών με δασο…ποιήματα

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα στις 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δασών!

Το 1971 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ενώ από το 2012, μετονομάστηκε Διεθνής Ημέρα Δασών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα δάση και τα δέντρα όλων των τύπων και ειδών. Επίσης, ενθαρρύνεται ο εορτασμός της ημέρας με την οργάνωση δραστηριοτήτων σε ατομικό, τοπικό και εθνικό επίπεδο, όπως εκστρατείες δενδροφύτευσης. 

Στα πλαίσια του προγράμματος Teachers4europe, στα πλαίσια καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δρω στη φύση κι εξερευνώ τη βιοποικιλότητα» που υλοποιείται στη Δ2 τάξη τη σχολική χρονιά 2016-2017 και στα πλαίσια της συμμετοχής μας  στο διεθνές ευρωπαϊκό δίκτυο με συμμετοχή 15 ευρωπαϊκών χωρών  «Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση» υπό την αιγίδα του δικτύου Ecoschools-Οικολογικά Σχολεία της ΕΕΠΦ- FEE Foundation for Environmental Education η Μελίνα και η Μάρσια μετά από τις βιωματικές εμπειρίες που είχαν από την επίσκεψη μας στο δάσος της Βελίνας απήγγειλαν στα δέντρα του δάσους σχετικά ποιήματα και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές είπαν τον ύμνο του δάσους.

Στόχοι της δραστηριότητας είναι τα παιδιά:

  • να κατανοήσουν την αξία του δάσους,
  • να αντιληφθούν τη σημασία του στη ζωή μας,
  • να συνειδητοποιήσουν ότι η καταστροφή των δασών επηρεάζει τη ζωή όλων και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την προστασία τους.

Το ποίημα της Μελίνας

Το ποίημα της Μάρσιας

Ο ύμνος του δάσους που έγραψαν οι μαθητές

Στιγμιότυπα από την εκδρομή και την απαγγελία των ποιημάτων

Η σημερινή ανάρτηση θα ολοκληρωθεί με δύο πανέμορφες αφίσες από δύο μαθήτριες της τάξης μας που αποτυπώνουν την αγάπη τους για το δάσος!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?