Παίζοντας προσθέτουμε!

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Συνεχίζοντας τις προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις για τα εκπαιδευτικά παιχνίδια εκμάθησης της πρόσθεσης!

Πρόσθεση με ζάρια!

Σας παρουσιάζω ένα εύκολο παιχνίδι πρόσθεσης με ζάρια. Στους μαθητές δίνονται εκτυπωμένες καρτέλες με απεικόνιση ζαριών, όπου οι μαθητές αναγνωρίζουν τον αριθμό των κουκκίδων σε κάθε ζάρι και στη συνέχεια καταγράφουν τους αριθμούς και τους προσθέτουν. Αν δεν έχετε εκτυπωμένες καρτέλες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Απλά, παίρνετε δύο ζάρια και προσθέτετε τις κουκκίδες που πετυχαίνετε κάθε φορά στα δύο ζάρια μετά τη ρίψη τους!

Πρόσθεση με ράβδους!

Διασκεδαστικό παιχνίδι πρόσθεσης για τους μαθητές! Δίνονται εκτυπωμένες καρτέλες με αθροίσματα, στις οποίες οι μαθητές προσθέτουν τους δύο προσθετέους και το άθροισμα το παρουσιάζουν με την βοήθεια πολύχρωμων ράβδων!

Τα κλειδιά της πρόσθεσης!

Οι μαθητές πρέπει να βρουν το σωστό κλειδί που ξεκλειδώνει την εκάστοτε κλειδαριά, κάνοντας σωστά τον υπολογισμό της πρόσθεσης! Ένα γρήγορο παιχνίδι εμπέδωσης της πρόσθεσης!

Πρόσθεση με κουκκίδες!

Στο τελευταίο παιχνίδι της ανάρτησης, οι μαθητές σημειώνουν με μαρκαδόρους στις πλαστικοποιημένες καρτέλες το άθροισμα των προσθετέων με τον σωστό αριθμό κουκκίδων.

Σε όλα τα παιχνίδια παρουσιάζονται εναλλακτικοί τρόποι αποτύπωσης των αθροισμάτων με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με διαφορετικές μορφές πέραν της αριθμητικής αποτύπωσης. Μπορείτε να δείτε κι άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια που παίξαμε στην τάξη μας στην παρακάτω ανάρτηση.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?