Ας πούμε αυτές τις λέξεις!

από Love Teaching by Archodoula
10 λεπτά ανάγνωσης

Στο 6ο Εργαστήριο δεξιοτήτων «Ας πούμε αυτές τις λέξεις» του πρώτου κύκλου με τίτλο A και Β όλοι μαζί μία ομάδα!, ξεκινήσαμε διαβάζοντας το υπέροχο και διδακτικό παραμύθι “Ας πούμε αυτή τη λέξη” της Κουτσανοπούλου Μαρίας για το πώς κάποιες λέξεις μπορούν να δώσουν χρώμα στη ζωή μας! Μικρές λέξεις με μεγάλη δύναμη!

Αν θέλετε να το διαβάσετε και να το ακούσετε κι εσείς μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο!

Στης κυρίας Κλεονίκης!!! Με εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου, εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

Υπάρχουν κάποιες λέξεις που δίνουν χρώμα στη ζωή μας.

Είναι μικρές αλλά έχουν μεγάλη δύναμη.

Άνοιξε τα φτερά σου και ψάξε να τις βρεις. Είπε η Μάινα στον γκρι παπαγάλο.

Μια πολύχρωμη ιστορία, που μας λέει ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας και να γεμίσουμε την κάθε μέρα μας με λέξεις θετικές.

Γιατί οι λέξεις έχουν τη δύναμη να αλλάζουν πρώτα τη διάθεσή μας και μετά την πραγματικότητα που ζούμε!

Καλημέρα”, “Συγγνώμη”, “Ευχαριστώ”, “Παρακαλώ”, “Σ’ αγαπώ”, “Χαμογέλα”, “Μπορώ!”

Μέσα από ένα ιδιαίτερο εύρημα, ενός μικρού γκρίζου παπαγάλου, που θέλει να γίνει κι αυτός πολύχρωμος, η Μαρία Κουτσανοπούλου μας υπενθυμίζει ότι οι λέξεις μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη! Έτσι κι εμείς, σε πολύχρωμους κύκλους γράψαμε λέξεις και φράσεις που ομορφαίνουν τη ζωή μας και μας δίνουν χαρά, κουράγιο, αγάπη και αισιοδοξία! Στη συνέχεια, τις κάναμε ένα ομαδικό κολάζ και τις κρεμάσαμε στην τάξη μας!

το πατρόν από εδώ: zokalitera.blogspot.com

Φτιάξαμε το βάζο με τα γλυκά λογάκια

Έπειτα, διαβάσαμε το εξαιρετικό παραμύθι με τίτλο “η πιο δυνατή λέξη” της Ρουμπίνης Λευθεριώτη από τις εκδόσεις έαρ. Ένα βιβλίο που διδάσκει στις παιδικές ψυχές τη δύναμη της λέξης «Συγγνώμη».

Εικονογραφήσαμε το τραγουδάκι της ιστορίας και το μάθαμε απ’έξω!

Με τη συγγνώμη η καρδιά
είναι χαρούμενη ξανά
όλους μπορεί να αγαπά
και μέσα της να τους χωρά!

Μέσα στα πλαίσια του εορταστικού κλίματος των Χριστουγέννων φτιάξαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες για όσους την περίοδο των γιορτών θα νοσηλεύονται σε ένα νοσοκομείο, συμμετέχοντας στη δράση «Επισκεπτήριο Αγάπης» για τρίτη συνεχή χρονιά από το WinCancer.

Γράψαμε αισιόδοξα μηνύματα και στείλαμε τις ευχές μας και την αγάπη μας!

Η ομάδα του WinCancer θα αναλάβει να τις παραδώσει με ασφάλεια στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας. Γινόμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και συμπαράστασης!

Παίξαμε το εκπαιδευτικό παιχνίδι τα “Αστεράκια της ευγένειας” όπου κάθε μαθητής διάλεγε τυχαία ένα αστεράκι από το ροζ υφασμάτινο τσαντάκι και στη συνέχεια διάβαζε τη φράση χωρίς να την αποκαλύψει στους συμμαθητές του. Στη συνέχεια, διηγόταν μία μικρή ιστοριούλα, η οποία θα περιείχε τη φράση αυτή και οι μαθητές είχαν στόχο να ανακαλύψουν την ευγενική φράση!

Με αφορμή το παραμύθι με τίτλο “η πιο δυνατή λέξη” της Ρουμπίνης Λευθεριώτη όπου τα παιδιά μάζευαν κουκουνάρια κι έπαιζαν παιχνίδια μ’ αυτά αποφασίσαμε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια!!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?