Ο Βασιλιάς που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον..

από Love Teaching by Archodoula
1 λεπτά ανάγνωσης

Βασιλιά προσδοκούσαν οι Ιουδαίοι και Βασιλιά υποδέχτηκαν. Μόνο που ο Βασιλιάς αυτός δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο. Δεν φορούσε πορφυρό μανδύα, ούτε στέμμα με πολύτιμους λίθους, ούτε κρατούσε κάποιο σκήπτρο στα χέρια του. Δεν ήταν καθισμένος σε χρυσοστόλιστο άλογο, ούτε σε κάποιο πολεμικό άρμα, αλλά σε ένα γαϊδουράκι. Δε συνοδευόταν από άγημα στρατηγών και αξιωματούχων, αλλά από πτωχούς ψαράδες και μικρά παιδιά.

Το βλέμμα του δεν εξέφραζε την αλαζονεία του κατακτητή. Δεν ήλθε άλλωστε να κατακτήσει χώρες και στρατούς, αλλά καρδιές ανθρώπων. Η Βασιλεία του δεν είναι επίγεια και υλική, αλλά ουράνια και πνευματική. Ο Βασιλιάς αυτός δεν επιβάλλεται με βία και με όπλα, αλλά ελεύθερα εκλέγεται από κάθε ανθρώπινη ψυχή. Είναι Βασιλιάς που θυσιάζεται για τους υπηκόους του κι έχει θρόνο του τον ίδιο το βωμό της θυσίας Του, τον Τίμιο Σταυρό.

Περιοδικό “Ο Σωτήρ”

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?