Τα ανορθόγραφα φύλλα

by Love Teaching by Archodoula
1 minutes read

Κατά τη διάρκεια της συνδιδασκαλίας των Α & Β τάξεων δημιούργησα το εκπαιδευτικό παιχνίδι ορθογραφίας “Τα ανορθόγραφα φύλλα” για να απασχολούνται οι μαθητές της Β τάξης δημιουργικά όταν διδάσκω στην Α δημοτικού!

Αρχικά, έγραψα σε χαρτάκια τύπου post-it στη μία πλευρά μία λέξη με λανθασμένη ορθογραφία. Κόλλησα, πάνω της ένα αυτοκόλλητο για να ξεχωρίζει από την πίσω όψη της, στην οποία είναι γραμμένη η ορθή γραφή της λέξης. Έπειτα, τα πλαστικοποίησα για μεγαλύτερη αντοχή. Οι κάρτες μοιράζονται στους μαθητές οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες των δύο ατόμων. Στη συνέχεια, διορθώνουν τα λάθη των λέξεων στο τετράδιό τους. Όποια ομάδα διορθώσει τις περισσότερες λέξεις με τη σωστή γραφή είναι η νικήτρια!

Με το παραπάνω εκπαιδευτικό παιχνίδι ενισχύεται η ορθογραφική ικανότητα των μαθητών, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και μαθαίνουν τη δεξιότητα της αυτοδιόρθωσης.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη η ιδέα μου!!

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?