Εκπαιδευτική εκδρομή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Πάτρας «Το Δέντρο των Ξωτικών»

από Love Teaching by Archodoula
9 λεπτά ανάγνωσης

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με όλες τις τάξεις του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan: Του Δέντρου των Ξωτικών!

Στο «Δέντρο των Ξωτικών», οι μαθητές συμμετείχαν σ’ ένα πλήρες βιωματικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων ανακαλύπτοντας τα Χριστούγεννα μέσα από την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία σε ένα εορταστικό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 3 ωρών.

Το πρόγραμμα υλοποίησαν πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί και περιελάμβανε τις παρακάτω δράσεις, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας:

  • «Χριστούγεννα στον Κόκκινο πλανήτη»
  • «Mission-X»
  • «Σώστε το Χιονάνθρωπο»
  • «Η τέχνη της Αγιογραφίας»

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το σπίτι του Αι-Βασίλη, περιηγήθηκαν στην χριστουγεννιάτικη αγορά και στη φάτνη με τα πόνι.

Στον χώρο πραγματοποιούνται και παιδικές θεατρικές παραστάσεις Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Μπάμπη Μακρή. Ο Αλέξανδρος Μακρής μίλησε στους μαθητές για την ιστορία του θεάτρου σκιών και στη συνέχεια τους παρουσίασε τους χαρακτήρες του.

Τέλος, οι μαθητές έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες κι έγιναν καραγκιοζοπαίχτες!

Όσοι μαθητές ήθελαν συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο facepainting!

Όπως σε όλες τις εκδρομές περάσαμε ωραία κάνοντας τα απαραίτητα διαλείμματα για ξεκούραση και φαγητό! Σ’ αυτή την εκδρομή δοκιμάσαμε μερικές …λιχουδιές!

Γίναμε ξωτικά, βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες!

Ένα παραμυθένιο σκηνικό φιλοτεχνημένο από τους καταξιωμένους εικαστικούς, παλαιούς δημιουργούς του Καρναβαλικού Συνεργείου της Πάτρας, Πέτρο Βρυώνη, Δημήτρη Βούρτση και την ομάδα τους.

Ευχόμαστε σε όλους σας Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε χαρά!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?