Το ουράνιο τόξο του 10

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Στα μαθηματικά της Α τάξης μέχρι στιγμής μάθαμε όλα τα ζευγαράκια των αριθμών (προσθετική ανάλυση) από το 1 έως το 10. Ασχοληθήκαμε με έναν ωραίο τρόπο για την ευκολότερη και πιο διασκεδαστική εκμάθηση της προσθετικής ανάλυσης του 10!

Με οπτικό τρόπο με τη χρήση ενός ουράνιου τόξου μάθαμε όλους τους συνδυασμούς αριθμών που έχουν άθροισμα το 10. Δουλέψαμε με το ουράνιο τόξο και μας άρεσε πολύ!

Ο αριθμός που βρίσκεται στην μοβ λωρίδα δεξιά (π.χ. το 10) αν προστεθεί με τον αριθμό που βρίσκεται στην μοβ λωρίδα αριστερά (π.χ. με το 0) μας κάνουν 10. Ομοίως και για τις άλλες χρωματιστές λωρίδες του ουράνιου τόξου. 

Δείτε παρακάτω και τη σχετική αφίσα!

Τέλος, ένα ταξίδι στον γαλαξία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν εύκολα και ευχάριστα τα ζευγαράκια του 10! Πάμε λοιπόν ένα ταξιδάκι μακρινό!

EVANGELIA GRAIGOU

Πίνακες πρόσθεσης!

You may also like

1 σχόλιο

Ο σπουργίτης και το ουράνιο τόξο του Μάνου Κοντολέων – Love Teaching 5 Δεκεμβρίου 2022 - 08:49

[…] Το ουράνιο τόξο του 10 […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?