Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας “Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη”!

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Την Πέμπτη στις 22 Δεκεμβρίου του 2022 πραγματοποιήσαμε με άψογη συνεργασία με τους μαθητές του νηπιαγωγείου μας και τη νηπιαγωγό τους κα. Μαρία τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με τίτλο: “Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη”.

Η συνεργασία μας εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό με σκοπό την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μαθησιακής και κοινωνικής συμπεριφοράς τους. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι:

  1. Η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των νηπίων και των μαθητών του δημοτικού σχολείου.
  2. Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ νηπιαγωγών, δασκάλων και γονέων.
  3. Η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών Α΄ τάξης και Β΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Οι προσκλήσεις της γιορτής!

Οι μαθητές τα πήγαν εξαιρετικά στο θεατρικό έργο το οποίο παρουσίασαν στους γονείς τους. Οι νάνοι και βοηθοί του Αϊ-Βασίλη ετοιμάζουν και τυλίγουν τα δώρα που θα μοιράσουν στα παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ένας νάνος είχε μία υπέροχη ιδέα να ζωντανέψει με τη μαγική του σκόνη τα παιχνίδια! Μία υπέροχη μπαλαρίνα, μία όμορφη κούκλα, ένας γενναίος ιππότης, μία παραμυθένια νεραϊδούλα, μία γλυκιά μελισσούλα, ένας φινετσάτος παπουτσωμένος γάτος, ένα ευωδιαστό λουλουδάκι, ένα εξαιρετικό δώρο κι ένα δυνατό στρατιωτάκι μας παρουσίασαν τις χάρες και τις αρετές τους!

Το στρατιωτάκι ήταν λυπημένο καθώς όλα τα παιχνίδια ήταν ειρηνικά και χαρούμενα ενώ αυτό χρησιμοποιείται για πολέμους πάνω στη γη…Τότε τη λύση δίνει ένας γαλήνιος και πανέμορφος άγγελος που ρίχνοντας χρυσόσκονη εκλιπαρεί για ειρήνη στη γη και να σταματήσει το μίσος και η κακία που είναι απλωμένα πάνω από την ανθρωπότητα.. Καλεί όλα τα παιχνίδια αγκαλιασμένα να προσευχηθούν για ειρήνη, αγάπη, γαλήνη, πίστη και ελπίδα και η προσευχή τους να φθάσει ψηλά στον Θεό!

Στη συνέχεια, οι νάνοι προτρέπουν τα παιχνίδια να μπουν στη σειρά τους για να μοιραστούν στα παιδιά από τον Αϊ-Βασίλη! Ήρθε η ώρα να τα φορτώσουν στο έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη! Οι μαθητές πραγματοποιήσαν μουσικινητικά χορευτικά, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς!

O Αϊ-Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά! Στο τέλος της γιορτής, οι μαθητές πραγματοποίησαν καραμελοβροχή και σοκολατοβροχή με αφορμή το κείμενο “Η Πινεζοβροχή” του Ευγένιου Τριβιζά που είχαν διδαχθεί το μάθημα της γλώσσας από το Ανθολόγιο.

Οι γονείς στη συνέχεια αφού συνεχάρησαν τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς για τη γιορτή μοίρασαν στους μαθητές σοκολατένια κεράσματα και ατομικά χριστουγεννιάτικα δωράκια!

Στο τέλος, όλοι μεγάλοι και μικροί δοκιμάσαμε τα υπέροχα γλυκά και φαγητά που έφτιαξαν οι μητέρες των μαθητών στον χορταστικό μπουφέ που ετοιμάσαμε!

Περάσαμε υπέροχα καμαρώνοντας τους μικρούς μαθητές κάνοντας ένα όμορφο διάλειμμα από την απαιτητική καθημερινότητα των σχολικών υποχρεώσεων!

Κατασκευή της Βασιλικής

Να περνάτε όμορφα! Εύχομαι μία γαλήνια και χαρούμενη χρονιά σε όλους σας! Ας βάλουμε στόχο όλοι μας να γινομάστε κάθε μέρα λίγο καλύτεροι από την προηγούμενη!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?