Κεφ.25 Οι αριθμοί μέχρι το 50

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Βασικοί στόχοι του μαθήματος αυτού είναι οι εξής:

1ος) Η άσκηση των μαθητών στους διψήφιους αριθμούς μέχρι το 50. Συγκεκριμένα στόχος μας είναι οι μαθητές να αριθμούν ανά 1, ανά 5 και ανά 10 μέχρι το 50. Επιδιώκουμε εξάλλου την άσκησή τους στη γραφή και τη διάταξη των αριθμών αυτών, ενώ εξίσου σημαντική θεωρούμε την άσκησή τους στην καταμέτρηση συλλογών αποτελούμενων από ποσότητες των οποίων το πλήθος φτάνει μέχρι το 50. Τέλος, στόχος μας είναι να μάθουν να γράφουν με λέξεις τους αριθμούς από το 10 μέχρι το 20.

2ος)Η άσκηση των μαθητών στη μέτρηση και τον υπολογισμό ποσοτήτων ανά δέκα. Μέσω των προτεινόμενων δραστηριοτήτων σκοπεύουμε να ασκήσουμε τους μαθητές στη μέτρηση διάφορων ποσοτήτων, παίρνοντας ως μέτρο την ολότητα της δεκάδας. Μέχρι τώρα τα παιδιά μετρούσαν συνήθως ένα προς ένα τα διάφορα αντικείμενα, λαμβάνοντας δηλαδή ως μέτρο τη μονάδα. Μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες στο πλαίσιο του μαθήματος αυτού επιδιώκουμε να καταστούν οι μαθητές ικανοί να υπολογίζουν τις ποσότητες μετρώντας ανά 10 και στη συνέχεια να γράφουν με αριθμούς τα αντίστοιχα αθροίσματα (π.χ. 10 + 10 + 10 + 4 = 34). Στο μάθημα αυτό δεν θα προχωρήσουμε ακόμη στην ανάλυση του αριθμού σε δεκάδες και μονάδες.

Καρχαριοαριθμοί

Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι εύρεσης της αξίας θέσης των αριθμών και του σχηματισμού διψήφιων αριθμών. Καλή διασκέδαση!

Γρήγορα quiz!

από Angouridaki
by Deskalatzi1
από Vigkou

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?