9 Μαΐου: Η ημέρα της Ευρώπης

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης
Την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες αφού πατήσει εδώ.

Μια παρέα με… καρδιά!
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να το κατεβάσετε!

Τι γίνεται όταν οι ήρωες των παραμυθιών βγαίνουν έξω από τα βιβλία; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα παιδί αρχίσει να κρατάει σημειώσεις; Τι γίνεται όταν μια καρδιά χάσει το «άλλο της μισό»; Τι γίνεται όταν μια παρέα αποφασίσει να πάει με ποδήλατο στην Ευρώπη; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ποντικός τρώει λέξεις, ένας καρχαρίας μασάει τα λόγια του και μια κότα μιλάει γαλλικά; Οι ήρωες αυτού του βιβλίου πιστεύουν ότι, παρόλο που ο καθένας τους είναι διαφορετικός, όλοι μαζί ενωμένοι με αγάπη είναι ικανοί να πετύχουν τα πάντα.

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι σήμερα παρουσιάζεται στην πρεσβεύτρια και στην ομάδα δασκάλων του Teachers4europe στο νομό Κορινθίας το φετινό project που υλοποιήσαμε κατά το τρέχον σχολικό έτος με θέμα “Με το δάσος οδηγό, δράττω, δρω, δημιουργώ”.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?