Το σαρακοστιανό μας πρωινό!

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας οπότε στην τάξη μας συζητήσαμε επί του θέματος. Ως προοργανωτή χρησιμοποιήσαμε την επόμενη αφίσα “Το τραπέζι της Σαρακοστής”, που έφτιαξα. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές.

Δείτε και τις παρακάτω αναρτήσεις για να μάθετε περισσότερα για τη νηστεία!

Αρχικά, μάθαμε να ξεχωρίζουμε τις τροφές σε νηστίσιμες και αρτύσιμες. Στη συνέχεια, παίξαμε όλοι μαζί ένα επιτράπεζιο παιχνίδι ταξινόμησης των τροφών στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Και εδώ είναι το παιχνίδι ολοκληρωμένο!

Κατόπιν, ζωγραφίσαμε τα σαρακοστιανά μας πιάτα! Μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα παιδιά για τα φαγητά που μπορείτε να μαγειρέψετε μέσα στη βδομάδα!

Η δράση ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα με την υλοποίηση σαρακοστιανού πρωινού στην τάξη μας! Οι μαθητές και η δασκάλα έφεραν από το σπίτι τους νηστίσιμες τροφές κι όλοι μαζί περάσαμε όμορφα στο πρώτο διάλειμμα γευόμενοι υγιεινά και νηστίσιμα φαγητά!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?