Η Κυρά Σαρακοστή μας!

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Φτιάξαμε το ημερολόγιο-μετρητάρι την παραδοσιακή Κυρά Σαρακοστή! Απεικονίζεται χωρίς στόμα γιατί νηστεύει, χωρίς αυτιά για να μην ακούει και κουτσομπολεύει, με σταυρωμένα τα χέρια γιατί προσεύχεται και ένα σταυρό γιατί πηγαίνει στην εκκλησία και ζητά τη βοήθεια του Θεού και των Αγίων.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, το Σάββατο, μετά την Καθαρά Δευτέρα, της κόβουμε ένα πόδι. Το τελευταίο το κόβουμε το Μεγάλο Σάββατο και το κρύβουμε σε ένα ξερό σύκο, το οποίο το ανακατεύουμε μαζί με άλλα. Όποιος το βρει θεωρείται ο τυχερός.

Στην τάξη μας κάθε Παρασκευή διαβάζουμε το παρακάτω βιβλίο από τις εκδόσεις Άθως για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τις Κυριακές των Νηστειών που διανύουμε!

Δείτε μερικές όμορφες δημιουργίες των παιδιών!

Καλή υπόλοιπη Σαρακοστή σε όλους σας! Την Κυριακή φθάνουμε στο μέσο της Σαρακοστής. Καλόν αγώνα και καλή δύναμη!

Τέλος, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει ένα απόσπασμα από το Ορθόδοξο Χριστιανικό Νεανικό Περιοδικό “Προς τη Νίκη” Τεύχος 875, Μάρτιος 2023 σχετικά με τη νηστεία.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?