Διδακτική ιστορία: Τα τρία δέντρα

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία των τριών δέντρων που διαβάσαμε στην τάξη μας!

Μια φαινομενικά απλοϊκή ιστορία, ένα παραμύθι, που έχει όμως ένα βαθύ και μεγάλο δίδαγμα. Βρίσκεται στο βιβλίο με τίτλο “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ”  και συγγραφέας του είναι η HUNT-ELWELL ANGELA.

Τρία δέντρα είχαν όνειρα για το μέλλον. Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά όσο τα φαντάζονταν. Τι μεγάλη απογοήτευση! Και πάνω που έλεγαν πως δεν υπήρχε πια καμία ελπίδα…… Μια χριστιανική ιστορία, που δείχνει πόσο όμορφα δώρα χαρίζει ο Θεός.

Μια φορά και έναν καιρό, στέκονταν σε μία βουνοκορφή τρία μικρά δέντρα και ονειρεύονταν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν… Έτσι ξεκινά αυτή η συναρπαστική αμερικανική ιστορία, για τα τρία δέντρα που πραγματοποίησαν τις επιθυμίες τους με έναν εκπληκτικό τρόπο. Οι αναγνώστες κάθε ηλικίας απολαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο αποδίδει η Άντζελα Έλγουελ Χαντ αυτή τη διαχρονική ιστορία – μια ιστορία ιδανική για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, και για όλες τις μέρες γενικότερα. Οι φωτεινές εικόνες του Τζιμ Τζογκ δίνουν σ’ αυτή την κλασική ιστορία την αίσθηση του «βάθους» και του «θαύματος». 

Μπορείτε να δείτε σε βίντεο μία όμορφη παρουσίαση της ιστορίας

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ

Jenny Kalamata

Τελικά, το κάθε ένα από τα δέντρα της ιστορίας μας απέκτησε όχι μόνο αυτό που ήθελε και ποθούσε, αλλά ασυγκρίτως περισσότερα, όχι όμως με τον τρόπο που φανταζόταν και σχεδίαζε.

Η ιστορία αυτή μας διδάσκει:

Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού για μας. Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι εκείνο που μας ετοιμάζει ο Θεός, είναι πάντα προτιμότερο και ωφελιμότερο για μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως εμείς θα θέλαμε. Κι ότι ο Θεός οικονομεί και γίνονται καλύτερα από ό,τι εμείς φανταζόμαστε.

Ας έχουμε πίστη κι εμπιστοσύνη στον Θεό…

Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Θάλεια Σ. για τη δωρεά του βιβλίου.

Καλή Ανάσταση σε όλους με αισιοδοξία και ελπίδα!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?