Εισαγωγή στον πολλαπλασιασμό

by Love Teaching by Archodoula
4 minutes read

Βασικός στόχος του μαθήματος αυτού είναι η εισαγωγή των μαθητών σε στοιχειώδεις καταστάσεις πολλαπλασιασμού, κατά τις οποίες ο πολλαπλασιασμός αντιμετωπίζεται ως επαναλαμβανόμενη πρόσθεση. Θα ασχοληθούμε περισσότερο με τα πολλαπλάσια των αριθμών 2, 5 και 10, τα οποία εύκολα οι μαθητές υπολογίζουν ως επαναλαμβανόμενα αθροίσματα λόγω της ευκολίας της μέτρησης ανά 2, ανά 5 ή ανά 10.

Οι μαθητές έχουν βρεθεί βεβαίως κατά το παρελθόν και θα βρεθούν επίσης πολλές φορές στο μέλλον αντιμέτωποι με καταστάσεις κατά τις οποίες επαναλαμβάνεται η ίδια ποσότητα ή ο ίδιος αριθμός και θα είναι αναγκασμένοι να υπολογίζουν την ολική ποσότητα ή το άθροισμα των αριθμών.

Στη φάση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται η λέξη φορές, για να εκφράζεται η επανάληψη ποσότητας ή αριθμού (π.χ. 3 φορές το 5). Δεν εισάγουμε ακόμα το σύμβολο x («επί») του πολλαπλασιασμού, διότι αυτό θα γίνει στην επόμενη τάξη. Επίσης δεν προχωρούμε προς το παρόν σε συστηματική εκμάθηση της προπαίδειας.

Εισαγωγή στον πολλαπλασιασμό

Αθηνά Ασαριώτη
από Nasoufiparthenopi
από Ioannisdrakakis
από Seniako4

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?