Εισαγωγή στον πολλαπλασιασμό

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Βασικός στόχος του μαθήματος αυτού είναι η εισαγωγή των μαθητών σε στοιχειώδεις καταστάσεις πολλαπλασιασμού, κατά τις οποίες ο πολλαπλασιασμός αντιμετωπίζεται ως επαναλαμβανόμενη πρόσθεση. Θα ασχοληθούμε περισσότερο με τα πολλαπλάσια των αριθμών 2, 5 και 10, τα οποία εύκολα οι μαθητές υπολογίζουν ως επαναλαμβανόμενα αθροίσματα λόγω της ευκολίας της μέτρησης ανά 2, ανά 5 ή ανά 10.

Οι μαθητές έχουν βρεθεί βεβαίως κατά το παρελθόν και θα βρεθούν επίσης πολλές φορές στο μέλλον αντιμέτωποι με καταστάσεις κατά τις οποίες επαναλαμβάνεται η ίδια ποσότητα ή ο ίδιος αριθμός και θα είναι αναγκασμένοι να υπολογίζουν την ολική ποσότητα ή το άθροισμα των αριθμών.

Στη φάση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται η λέξη φορές, για να εκφράζεται η επανάληψη ποσότητας ή αριθμού (π.χ. 3 φορές το 5). Δεν εισάγουμε ακόμα το σύμβολο x («επί») του πολλαπλασιασμού, διότι αυτό θα γίνει στην επόμενη τάξη. Επίσης δεν προχωρούμε προς το παρόν σε συστηματική εκμάθηση της προπαίδειας.

Εισαγωγή στον πολλαπλασιασμό

Αθηνά Ασαριώτη
από Nasoufiparthenopi
από Ioannisdrakakis
από Seniako4

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?