10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Η Κίνηση δίνει Ζωή»

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Με σύνθημα «Η Κίνηση δίνει ζωή» η τάξη μας συμμετέχει στις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο σχολείο μας για τον εορτασμό της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 και της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στόχος των δράσεων είναι να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Βασική επιδίωξη είναι η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν τη σημερινή ημέρα θα αναρτηθούν το προσεχές διάστημα.

Ας αρχίσουμε χαρούμενα με ένα τραγούδι για τα αθλήματα!

Τραγούδι για την προώθηση της άσκησης / φυσική αγωγή. Στίχοι: Ελένη Βογιατζάκη. Το τραγούδι είναι διασκευή της Ελευθερίας Βογιατζάκη, από τη μελωδία του «λέμε ναι» του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

U and I in mUsIc

Η αξία της δια βίου άσκησης για την υγεία

Όλα τα μέρη του σώματος είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να κινούμαστε. Αν δεν κινείται το σώμα τότε αρχίζουν να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Σκεφτείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει αν σπάσουμε το χέρι μας και το βάλουμε στο γύψο. Το χέρι μας γίνεται πιο λεπτό ακριβώς γιατί δεν κινείται. Oμοίως, αν δεν φροντίσουμε να κινείται και το σώμα μας με κατάλληλο τρόπο τότε αρχίζουν και δημιουργούνται προβλήματα. Ας μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες πατώντας την εικόνα από το βιβλίο της φυσικής αγωγής της Ε-Στ δημοτικού.

 Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης στο σώμα μας;

FitnessWorld GR

Πώς η άθληση ωφελεί το σώμα… και το μυαλό – Λία Λάγκος και Τζασπάλ Ρίκυ Σινγκ

TED-Ed

Για μεγαλύτερους μαθητές: Πατήστε εδώ για να μάθετε για τα οφέλη της δια βίου άσκησης!

Μύθοι της φυσικής κατάστασης

Τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας

Crossing Bridges Therapeutic Riding Center

Διαβάστε αν θέλετε ένα παλαιότερο σχετικό με το θέμα άρθρο.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?