«Η καρδούλα» της Σοφίας I. Φίλντιση

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα στο μάθημα της γλώσσας της Στ δημοτικού διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε το παιδικό διήγημα «Η καρδούλα» της Σοφίας I. Φίλντιση με θέμα το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και το πέταγμα του χαρταετού. Στο διήγημα θίγεται και η συμβολή της μητέρας.

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ Β. ΑΡΒΑΝΙΤΑΝΤΩΝΗ -Vassiliki’s audiobooks
Αφήγηση:  Βασιλική Αρβανιταντώνη

Λίγα λόγια για τη Σοφία I. Φίλντιση

Γεννήθηκε στη Βανάδα Μεσσηνίας το 1937 και πέθανε σε ηλικία 74 ετών τον Απρίλιο του 2011. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια. Θέματά τους είναι η φύση, οι άνθρωποι της επαρχίας αλλά και της πόλης, η φιλία, η ειρήνη, η παράδοση. Ο ρεαλισμός και η ευαισθησία είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της γραφής της. Μερικά από τα έργα της: Μισά της στεριάς μισά της θάλασσας, Το τραγούδι τον πατέρα μου, Ο Ορέστης, Η μάνα του ανέμου, Σημαντικά, Ασήμαντα.

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Σοφία Φίλντιση

Η συνέντευξη της Αφροδίτης Δημητρακοπούλου αποτελεί απόσπασμα από το έντυπο Σταδιοδρόμοι, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας Σ.Δ.Ε. Καλαμάτας, Τμήμα Β1.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?