Στην Ελλάδα οι πεδιάδες καλύπτουν το 20% του εδάφους της.
Χάρτης με τις πεδιάδες της Ελλάδας. Προτείνεται δραστηριότητα, με στόχο τη διάκριση των πεδιάδων της χώρας σε παράλιες και ηπειρωτικές. Στον γεωμορφολογικό χάρτη της Ελλάδας σημειώνεται η θέση των εννέα μεγαλύτερων πεδιάδων της χώρας (Έβρου, Ξάνθης - Κομοτηνής, Δράμας, Σερρών, Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών, Θεσσαλίας, Κωπαΐδας, Αργολίδας, Ηλείας). Για τις πεδιάδες της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών, μάλιστα, μπορούν να εμφανιστούν σε αναδυόμενα παράθυρα σύντομες πληροφορίες, καθώς και μια χαρακτηριστική εικόνα.
Οι πεδιάδες της Ελλάδας-Παρουσίαση μαθήματος
Η κοιλάδα των Τεμπών
Παρουσίαση για την κοιλάδα των Τεμπών. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές τα θεσσαλικά Τέμπη. Μέσω του μαθησιακού αντικειμένου, δίνονται σύντομες πληροφορίες για τη θέση και τη σημασία της κοιλάδας, καθώς και για τον ναό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, περιλαμβάνεται υπερσύνδεσμος με σχετικό βίντεο από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ.
Το τραγούδι της κοιλάδας
Το οροπέδιο του Λασιθίου
Παρουσίαση για το οροπέδιο του Λασιθίου. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές τα χαρακτηριστικά του οροπεδίου, καθώς και τα τεχνικά έργα για την αξιοποίησή του. Πιο αναλυτικά, μέσω της παρουσίασης, δίνονται πληροφορίες σχετικά με θέση, την έκταση και τις καλλιέργειες του οροπεδίου του Λασιθίου και εξετάζονται οι λίνιες, δηλαδή τα βενετσιάνικα αποστραγγιστικά έργα, καθώς και το αιολικό πάρκο που λειτουργεί στην περιοχή.
Πώς είναι η ζωή στα βουνά & στις πεδιάδες;
Αν θέλετε πατήστε εδώ για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην ορεινή Ελλάδα!!
Και τώρα παιχνίδι!! Πατήστε εδώ και στη συνέχεια εδώ για quiz γεωγραφίας!!