4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων προέρχεται από τον Χάινριχ Τσίμερμαν, ο οποίος οργάνωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Αθλητικό Παλάτι στο Βερολίνο της Γερμανίας. Πάνω από 5.000 άτομα παρευρέθησαν σε αυτή την πρώτη εκδήλωση. Η εκδήλωση εορτάστηκε στις 4 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το 1929. Αρχικά ο θεσμός εορταζόταν μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, όπου ζούσε μια μεγάλη Γερμανική μειονότητα μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάθε χρόνο ο Τσίμερμαν εργαζόταν ακούραστα για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Τέλος, σε ένα Συνέδριο Διεθνούς Προστασίας των Ζώων στη Φλωρεντία της Ιταλίας τον Μάιο του 1931 πρότεινε την καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η πρόταση εγκρίθηκε ως ψήφισμα και έγινε ομόφωνα δεκτή. Από τότε και μετά, η γιορτή διευρύνθηκε και στη μέριμνα του οργανισμού της Ημέρας συμπεριλήφθησαν όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου επιλέχθηκε και καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων δεν τη γιορτάζουμε: Την αξιοποιούμε!

Wishes – Ευχές

«Καλλιεργήστε τη συμπόνια στα παιδιά…»,

«…δείξτε στα παιδιά ότι τα ζώα ζουν κι αναπνέουν όπως εμείς…»,

«…βοηθήστε μας να καταλάβουμε τα ζώα…»,

«…διδάξτε μας μαθήματα πώς να φροντίζουμε τα ζώα…»,

«…πείτε ότι τα ζώα είναι σαν τους ανθρώπους…»
(Πρεκατέ, 2013).

Δείτε στην επόμενη ανάρτηση τα δικαιώματα των ζώων και κατασκευές με ζωάκια πρωταγωνιστές!

Πώς τα ζώα δείχνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους;

Τα ζώα έχουν συναισθήματα και το δείχνουν με κάθε τρόπο που μπορούν. Σε αυτό το βίντεο σας παρουσιάζω μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές με κατοικίδια ζωάκια αλλά και άγρια ζώα (λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες, κτλ) μαζί με ανθρώπους σε τρυφερές στιγμές. Το πιο τρυφερό βίντεο με ζώα. Όταν τα ζώα θέλουν να αγκαλιάσουν ανθρώπους!!!

GOLDEN SOTOS

Ας διαβάσουμε παραμύθια!

Φιλοζωικό παραμύθι

Λάκυ το αδεσποτάκι

Η μέλισσα Σουσού εξηγεί

  • Γιατί χρειαζόμαστε τις μέλισσες;
  • Πώς θα επηρεαστεί η ζωή του ανθρώπου, αν κάποια στιγμή οι μέλισσες εξαφανιστούν;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε για να τις σώσουμε;

Πατήστε

για περισσότερα άρθρα, κατασκευές, παραμύθια, δράσεις σχετικά με τα ζώα!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More