Ο πολύχρωμος κήπος της τάξης μας

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Στον δεύτερο κύκλο εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολούμαστε με τη θεματική ενότητα ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ –  EY ZHN με τίτλο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες“.

Το εργαστήριο δεξιοτήτων υλοποιείται σύμφωνα με το πρόγραμμα «εγώ & εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», ένα πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικών & προσωπικών δεξιοτήτων για την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών σε μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, στο οποίο έχω επιμορφωθεί σχετικά, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής
της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας  “Κ α λ λ ί π ο λ ι ς” και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας. Το υλικό που υλοποιείται στα εργαστήρια δεξιοτήτων βασίζεται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Στο 5ο εργαστήριο δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με δύο υπέροχες δραστηριότητες αυτογνωσίας κι αυτεπίγνωσης!

1η δραστηριότητα: Ο πολύχρωμος κήπος της τάξης μας

Ένας κήπος είναι πιο όμορφος όταν έχει πολλά & διαφορετικά λουλούδια… Με αφορμή την παραπάνω φράση δημιουργήσαμε τα πολύχρωμα λουλούδια της τάξης μας..

Ζήτησα από τα παιδιά να γράψουν στα ροζ πέταλα των λουλουδιών «Εγώ Ξέρω» τα πράγματα που γνωρίζουν να κάνουν καλά. Κατόπιν, ζήτησα από τους μαθητές να γράψουν στα κίτρινα πέταλα που τους δόθηκαν όσα «Εγώ Θέλω να μάθω» δηλαδή τι θέλουν να μάθουν (ασχολίες όπως σκάκι, ξένες γλώσσες, να βελτιώσουν κάποιο στοιχείο της
προσωπικότητάς τους όπως υπομονή, διαχείριση θυμού κ.α.)

Ολοκληρώσαμε την άσκηση διακοσμώντας τον πολύχρωμο κήπο μας και ακολούθησε με ομαδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές να μοιράζονται όλα όσα έγραψαν.
Οι μαθητές ρωτήθηκαν αν γνώριζαν τις ικανότητες και τις επιθυμίες των συμμαθητών τους, ποιες από αυτές τους άρεσαν περισσότερο ή άλλα πράγματα, εκτός από αυτά που έγραψαν, θα τους άρεσε να μάθουν να κάνουν.

2η δραστηριότητα: Το αποτύπωμα της Στ1 τάξης!

Πατήστε στον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα:

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?