Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων 2016

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης
«Μειώνουμε τα απορρίμματα
χρησιμοποιώντας λιγότερα υλικά συσκευασίας!»
 
Τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχουμε εθελοντικά στο δίκτυο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA στο πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA».  
Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης προσπαθήσαμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση υλικών συσκευασίας στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης των Απορριμμάτων, από 19 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2016.
Το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης των Απορριμμάτων μας προτρέπει στη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας, εφαρμόζοντας την αρχή των 
 
“3R” (Reduce –Reuse – Recycle) 
δηλαδή
«Μειώνουμε –Επαναχρησιμοποιούμε – Ανακυκλώνουμε»
 
Με τον τρόπο αυτό, αλλάζουμε βλαβερές για το περιβάλλον καθημερινές μας συνήθειες προλαμβάνοντας το πρόβλημα των απορριμμάτων στην πηγή και εξοικονομώντας χρήματα.
 
Υλοποιήσαμε τις ακόλουθες δραστηριότητες:
    • Συμπλήρωση της Αίτησης Δέσμευσης
    • Δημιουργία έργων από “άχρηστα” υλικά
  • Οργάνωση γωνιάς ανακύκλωσης στην τάξη μας
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των απορριμμάτων που παράγουμε, χρησιμοποιώντας λιγότερα υλικά συσκευασίας και κάνοντας εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που είναι τόσο πολύτιμοι για τον πλανήτη μας!
 Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA 
θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.helmepajunior.gr/

Μπορείτε να δείτε τη συγχαρητήρια επιστολή που μας έστειλε η Hel
mepa για τη συμμετοχή μας στις ανωτέρω δράσεις εδώ.Δημοσίευση δράσης μας στην παιδική εφημερίδα “Τα γλαρόπουλα” της Helmepa

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?