Εκπαιδευτικά παιχνίδια πρόσθεσης για την κατανόηση των αθροισμάτων από το 1 έως το 10 για την Α δημοτικού

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Στη σημερινή ανάρτηση, σας παρουσιάζω ορισμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια πρόσθεσης που παίξαμε στην τάξη μας κατά τα Χριστούγεννα όταν ολοκληρώθηκε η διδασκαλία της πρόσθεσης των αριθμών από το 0 έως το 10! Οι μαθητές διασκέδασαν με τα παιχνίδια και γέμισαν αυτοπεποίθηση αφού ένιωσαν ικανοποίηση για τις γνώσεις τους και χαρά!

παιχνίδι 1: Τα σπασμένα αβγά

Ένα παιχνίδι καταμέτρησης και αντιστοίχισης του αριθμού με την κατάλληλη ποσότητα αντικειμένων.

 

 παιχνίδι 2: Η ρόδα των αριθμών

Ένα παιχνίδι με ίδιους στόχους με το πρώτο, καταμέτρηση και αντιστοίχιση του αριθμού με την κατάλληλη ποσότητα αντικειμένων, σε διαφορετική μορφή.

 

παιχνίδι 3: Η πεταλούδα της πρόσθεσης

Ένα παιχνίδι που βοήθησε αρκετά τους μαθητές στην κατανόηση των αθροισμάτων (ζευγαράκια αριθμών). Τοποθετούμε στα φτερά της πεταλούδας διάφορους συνδυασμούς με αριθμούς από το 1 έως το 10. Βιωματική αντίληψη με απτό και διαισθητικό τρόπο των προσθετέων και του αθροίσματος. Οι μαθητές μπορούν να γράφουν τους αριθμούς με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή να τοποθετούν ξύλινους αριθμούς στην καρτέλα.

 

 παιχνίδι 4: Τα σταφυλάκια

Δίνεται στους μαθητές μία πλαστικοποιημένη καρτέλα με τη ζωγραφιά ενός σταφυλιού πάνω στις ρώγες του οποίου είναι γραμμένα αθροίσματα αριθμών από το 1 έως το 10. Οι μαθητές καλούνται να βρουν το σωστό αποτέλεσμα τοποθετώντας το καπάκι με τον αριθμό-άθροισμα που ταιριάζει σε κάθε άθροισμα.

 

 παιχνίδι 5: Τα γρήγορα ποτηράκια

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι πρόσθεσης για τους μικρούς μαθητές!

Είναι ένα παιχνίδι ταχύτητας και γνώσεων που παίζεται ανά δύο ομάδες μαθητών. Κάθε ομάδα έχει μπροστά της μία πλαστικοποιημένη καρτέλα αθροισμάτων όπως την παρακάτω και τα αντίστοιχα ποτηράκια που αναγράφουν το άθροισμα της κάθε πρόσθεσης της καρτέλας. Τα ποτηράκια είναι μπερδεμένα στο θρανίο και οι μαθητές συνεργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την καρτέλα γεμίζοντας τη με τα ποτηράκια στην κατάλληλη θέση! Όποια ομάδα τελειώσει πρώτη παίζει γρηγορότερα το επόμενο παιχνίδι που θα δείτε σε επόμενη ανάρτηση!

 

Εύχομαι να σας φανούν χρήσιμες οι ιδέες μου!!Καλή εφαρμογή και καλό παιχνίδι!!

 

 

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?