Μαθαίνω για τον αυτισμό

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, έχει καθιερωθεί στις 2 Απριλίου και έχει σκοπό την καλύτερη ένταξη των ατόμων με την αναπτυξιακή αυτή διαταραχή, στην κοινωνία. Η πρόταση για την παγίωσή της έγινε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 2007 από την αντιπρόσωπο του Κατάρ, και αμέσως έγινε δεκτή από όλα τα κράτη – μέλη. 

Στο παρακάτω άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day)” μπορείτε να μάθετε και να γνωρίσετε καλύτερα τους υπότυπους των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.

Στις παρακάτω εικόνες υπάρχουν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό και τα πρώιμα σημάδια αυτισμού μέχρι τα 2 ηλικιακά έτη, καθώς η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση της διαταραχής.

Association of Greek Autistic Asperger and HFA Adults
@greekautisticadults  · Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Ο αυτισμός είναι μια ισόβια, επιστημονικά δυσεξήγητη νευροψυχιατρική αναπτυξιακή διαταραχή. Σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες που ανακοινώθηκαν στο Α΄ Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού, που έγινε το Νοέμβριο του 2002 στη Μελβούρνη, σε κάθε 10 χιλιάδες παιδιά που γεννιούνται, 50 είναι αυτιστικά.

Ο αυτισμός είναι μια από τις πιο περίπλοκες, πιο δύσκολες και πιο οδυνηρές στην αντιμετώπισή τους νευροψυχιατρικές διαταραχές. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας, με συνακόλουθα, συχνά πολύ σοβαρά, προβλήματα συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά, μπορεί να υπάρχει βελτίωση που εξαρτάται από τη σωστή και όσο γίνεται νωρίτερη διάγνωση και αξιολόγηση, από τη σωστή εκπαίδευση με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και από τον βαθμό κατανόησης του αυτιστικού ατόμου από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει, και κάνει προβληματική και συχνά αφόρητη τη ζωή των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

πηγή: autismgreece.gr

Περισσότερα άρθρα και πληροφορίες για τον αυτισμό μπορείτε να βρείτε εδώ

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?