Η βράβευσή μας από το Υπουργείο Παιδείας για την Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Το σχολείο μας πέτυχε μια σημαντική διάκριση από τη συμμετοχή του στην πανελλήνια σχολική σκυταλοδρομία, με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ», λαμβάνοντας το τρίτο πανελλαδικό βραβείο στην κατηγορία “μεγαλύτερη διαδρομή”.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, κλήθηκαν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σχολεία όλης της χώρας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία, που πραγματοποιήθηκε στις 23-30 Σεπτεμβρίου 2023, με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ»(ΕΥζην-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη- ΕΥγένεια). Δείτε τον χάρτη εδώ: https://beactive.hoa.org.gr/

Οι μαθητές/μαθήτριες έτρεξαν μια συμβολική διαδρομή, διαλέγοντας για ποιο «ΕΥ» τρέχουν. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου έτρεξαν για την ΕΥτυχία. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιήθηκε μια Πανελλαδική «Σκυταλοδρομία του ΕΥ», υποστηρίζοντας όλοι μαζί το κεντρικό θέμα «Τρέχω για το ΕΥ».

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου προγραμμάτισε διδακτική – αθλητική εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης στις 25/9/2023 στο Έλος της Αγυιάς. Συμμετείχε στον Πανελλαδικό αυτό διαγωνισμό και έλαβε στην κατηγορία για τη μεγαλύτερη κάλυψη απόστασης το τρίτο (3ο ) βραβείο μεταξύ 456 σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που συμμετείχαν. Σημαντική στην προετοιμασία των μαθητών ήταν η συνεισφορά των γυμναστών του σχολείου Παναγόπουλου Νίκου και Πλακούδα Κωσταντίνας.

Τα Σχολεία που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023,για τη μεγαλύτερη διαδρομή είναι τα παρακάτω: : 1ο) Δημοτικό Σχολείο Τσοτυλίου Κοζάνης, 2ο) Πρότυπο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, 3ο) Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή βράβευσης των σχολείων στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Στην εν λόγω τελετή συμμετείχε από το σχολείο αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 45 μαθητές, 4 εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου.

Οι μαθητές παρέλαβαν το βραβείο τους και υποσχέθηκαν εκ νέου συμμετοχή στο διαγωνισμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και έδωσαν βραβεία ο αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή

ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μαυρωτάς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του Αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και κορυφαίοι αθλητές, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κ.α.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Τάσος Σταυρογιαννόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της δράσης , αλλά και ανάλογων τέτοιων δράσεων για τα παιδιά μας και θεώρησε πως τέτοια γεγονότα αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας με την οπαδική βία.

Οι αρχές του Ολυμπισμού, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συμπερίληψη, το ΕΥ αγωνίζεσθαι και όλα τα ΕΥ της ζωής, να διαπερνούν τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας…

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?