Εκπαιδευτικό παιχνίδι “Διαβάζω & βάζω στη σειρά τις λέξεις”

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Στην Α δημοτικού μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας των γραμμάτων της γλώσσας μας πραγματοποιούμε πολλές δραστηριότητες κι εκπαιδευτικά παιχνίδια στην τάξη μας με σκοπό τη μάθηση και την εμπέδωση της γνώσης μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι! Όλα μαθαίνονται καλύτερα παίζοντας!!

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι που υλοποιήσαμε έχει στόχο την καλλιέργεια της αναγνωστικής ευχέρειας των μαθητών και την εξάσκηση της τοποθέτησης των λέξεων σε αλφαβητική σειρά. Αρχικά, τύπωσα αρκετές λέξεις που συναντούνται καθημερινά στο λεξιλόγιο των μαθητών συνοδευόμενες με εικόνες και στη συνέχεια της πλαστικοποίησα για μεγαλύτερη αντοχή. Με το συγκεκριμένο πακέτο λέξεων αν βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει μπορείς να παίξεις με τα παιδιά πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια!

Στην προκειμένη περίπτωση, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο μαθητών η καθεμία και τους μοιράστηκαν ατομικά μερικές κάρτες. Ο κάθε μαθητής έκανε μεγαλόφωνη ανάγνωση και ο διπλανός του τον άκουγε και σε περίπτωση λανθασμένης ανάγνωσης τον βοηθούσε για να διαβάσει σωστά τη λέξη.

Στη συνέχεια, η ομάδα μπέρδευε τις λέξεις και έφτιαχνε μία κοινή στοίβα. Οι μαθητές έπαιρναν τυχαία τρεις λέξεις και τις τοποθετούσαν σε αλφαβητική σειρά! Όποια ομάδα έβαζε όλες τις λέξεις σε αλφαβητική σειρά είχε μία γλυκιά ανταμοιβή!

Μπράβο στα παιδιά! Όλοι τους τα πήγαν υπέροχα χωρίς αναγνωστικά λάθη και τοποθετώντας τις λέξεις σωστά σε αλφαβητική σειρά!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?